Taxi Boute groeit gestaag de laatste tijd.
Taxi Boute groeit gestaag de laatste tijd. Shaquille M fotografie
Ondernemer in beeld

Werken in het team bij Taxi Boute: ‘Wij begeleiden je vanaf het begin’

2 maart 2022 om 14:47 Zakelijk

AMERSFOORT Het team van Taxi Boute is divers en bestaat uit zeer gemotiveerde mensen. Het bedrijf zoekt nog meer collega’s die graag in de taxibranche willen werken en biedt daarvoor de ideale omstandigheden.

Arnoud J Spaaij

Als eigenaar Willem-Jan Boute over zijn bedrijf begint te praten, valt één ding gelijk op en dat is zijn tomeloze enthousiasme. Wellicht ligt daar de basis van de goede sfeer in het team van Taxi Boute. „Bij ons kan iedereen aan het werk”, zegt Boute dan ook, „We hebben verschillende pensionado’s in dienst. Mensen die al een succesvolle carrière hadden. Directeuren van grote bedrijven zelfs. Die hebben een goede kennis van het Nederlands en Engels en een uitstekende mensenkennis.”

Boute kaart gelijk aan welke vaardigheden je moet bezitten om een goede chauffeur te zijn. „Laat ik beginnen dat je natuurlijk een chauffeurspas moet bezitten. Die kan je zelf halen en kost zo’n negenhonderd euro. Maar zit je bijvoorbeeld nu zonder werk dan kan het UWV dit voor je betalen. Wij kunnen het bedrag ook voorschieten.”

MOGELIJKHEDEN De arbeidsomstandigheden bij Taxi Boute zijn eigenlijk een gespreid bedje. Het bedrijf werkt met de taxi-cao maar dat is eigenlijk vanzelfsprekend. „Bij ons is er zoveel mogelijk. In overleg kan iemand twintig uur, veertig uur of alleen in het weekeinde werken. En heb je voorkeur voor bijvoorbeeld een rolstoel- of viptaxi dan is dat bespreekbaar. Ja, we verwachten wel flexibiliteit maar dat maakt het, denk ik, juist zulk leuk werk. Je komt met zoveel verschillende mensen in aanraking.” Goede rijvaardigheid, goede sociale vaardigheid en verder enthousiasme voor het chauffeurswerk zijn zeker ook van belang.

REGIO AMERSFOORT Taxi Boute rijdt in en vanuit de regio Amersfoort. „Met de overname van enkele bedrijven in 2021 is ons gebied ruimer. We werken het liefst met mensen die hier wonen, Amersfoort, Soest, Soesterberg, Leusden, Zeist. We streven ernaar dat iedereen een eigen taxi heeft en daarmee naar huis kan om pauze te houden. Maar belangrijker is dat je vanzelf al stratenkennis hebt als je uit deze regio komt. Stratenkennis is echt belangrijk. Met alleen navigatie ben je er niet. Kennis van de lokale straten, busbanen en toegangswegen. Je moet ook weten of je als taxi ontheffing hebt of moet hebben voor bepaalde wegen. Uiteraard begeleiden we ons team daarin. Zeker in het begin en op den duur weet je het als chauffeur natuurlijk uit je hoofd.”

Taxi Boute heeft een omvangrijk wagenpark. Boute: „Er werken inmiddels dan drieënveertig mensen bij ons op zo’n zesendertig taxi’s. Daarbij zitten rolstoelbusjes, reguliere taxi’s en VIP-auto’s. We werken voor een zeer gevarieerd klantenbestand van zorginstanties als Beweging 3.0 tot gemeentes, bedrijven en natuurlijk rijden we veel uitgaanspubliek. De horeca is weer open, dat maakt het weer leuker.”
Lijkt het je ook leuk werk? Neem dan contact op:

Taxi Boute B.V.
Granpré Molièrestraat 7
3822 EV Amersfoort
info@taxiboute.nl
Tel. 033-2588849

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie