De mensen van SAP Letselschade Advocaten werken altijd aan een goede afloop.
De mensen van SAP Letselschade Advocaten werken altijd aan een goede afloop. Nicole Bastiaans/SAP Letselschade Advocaten
Ondernemer in beeld

SAP Letselschade Advocaten: ‘Het kan iedereen overkomen’

Zakelijk

AMERSFOORTHet overkomt je. Een aanrijding, een ongeval met een machine of je wordt onderdeel van een ramp. Hoe handel je daarna? De mensen van SAP Letselschade Advocaten zijn in die hulp gespecialiseerd. En ze zitten om de hoek.

Arnoud J Spaaij

SAP Letselschade Advocaten zit letterlijk om de hoek. Weinig Amersfoorters weten waar, maar velen kennen het pand aan de Hogeweg. In het voormalige waterpompstation is sinds 2014 het kantoor het letselschadeteam van SAP gevestigd. 

De vijf advocaten Nicole Bastiaans, Saskia de Groot, Jasper Keizer, Sander de Lang en John Roth vormen de directie van een kantoor met veertig mensen waaronder achttien gespecialiseerde advocaten. Gezamenlijk leggen ze uit dat het leven van iedereen plotseling totaal op zijn kop kan komen. „Het komt veel voor dat mensen door een bedrijfs- of verkeersongeval gewond raken”, vertelt Jasper, „Dat overkomt je meestal gelukkig maar eens in je leven. Juist daarom is hulp van iemand met kennis van zaken, met juridische kennis en ervaring van belang.”

Mijn rol is om de dialoog op gang te brengen en met elkaar te werken naar een oplossing. En dat werkt, zo blijkt in de praktijk

MEDIATOR Zaken kunnen lang duren. Sander: „Jaren vaak. Bij letsel moet je genezen, re-integreren, je nieuwe situatie bekijken. Dat is een zwaar traject dat wij uit handen nemen.” Ook al eindigen de meeste zaken niet voor de rechter, juridische kennis is onmisbaar. „Alleen specialisatie is onvoldoende. Wij weten hoe en wanneer je met een rechtszaak kan dreigen. Dat is vaak voldoende. Immers willen we zo snel en zo veel mogelijk naar de situatie vóór je letsel heb opgelopen.”

Een zaak komt dus meestal niet voor de rechter. Nicole neemt ook vaak de rol van mediator voor haar rekening: „Dan sta je onafhankelijk tussen de partijen. Mijn rol is om de dialoog op gang te brengen en met elkaar te werken naar een oplossing. En dat werkt, zo blijkt in de praktijk.”

ONKOSTEN VERZEKERD Opvallend is dat het kantoor eigenlijk veel met dagelijkse dingen bezig blijkt te zijn. Saskia: „Ongevallen zijn ook een ingreep op het gewone leven van iedereen. Daarom werken we laagdrempelig. Een telefoontje of appje is voldoende en wij kunnen direct inschatten hoe je situatie ervoor staat. Zo’n eerste contact is gratis.”

Overigens worden vrijwel altijd alle kosten in letselschadezaken betaald door een verzekering, aldus John. Ook daarin kan SAP Letselschade Advocaten de juiste stappen voorleggen waardoor financiële schade wordt uitgesloten.
Al dertig jaar werkt SAP Letselschade Advocaten voor haar cliënten aan allerlei verschillende zaken. Het grootse advocatenkantoor voor letselschade springt al die tijd al in de bres voor mensen die benadeeld zijn. Daar zitten ook zeer grote zaken bij zoals de MH17-ramp en het misbruik in de RK-kerk en, nu actueel, de problemen rond de apneu-apparaten van Philips.

SAP Letselschade Advocaten, Hogeweg 205, 3816 BS Amersfoort, info@sapadvocaten.nl, tel. 033-4613048.

advertentie