De manifestatie PITSTOP is voor BAN de opmaat voor de open dag op zaterdag 24 september in sporthal Icoon.
De manifestatie PITSTOP is voor BAN de opmaat voor de open dag op zaterdag 24 september in sporthal Icoon. BAN

Badminton op de Stadsring

14 september 2022 om 08:30 Zakelijk

AMERSFOORT Badmintonvereniging BAN (Badminton Amersfoort Noord) staat op zondag 18 september met een interactieve kraam op de Stadsring bij PITSTOP. Voor PITSTOP is de Stadsring tussen de Molenstraat, Van Asch van Wijckstraat en de Utrechtseweg dat weekend volledig afgesloten. Amersfoort treedt met deze verkeersvrije dagen in het voetspoor van andere (wereld)steden. In het Braziliaanse São Paolo is de Avenida Paulista, een van de drukste straten, zelfs elke zondag autovrij. 

Pitstop maakt deel uit van het initiatief ‘Week van de mobiliteit’ waarmee de provincie Utrecht met diverse partners inwoners van de regio een week lang in beweging brengt. Badmintonvereniging BAN doet dit op zondag 18 september, tussen 10.00 en 16.00 uur, door op de Stadsring sportieve belangstellenden uit te nodigen zelf badminton te spelen. Badminton is een zaalsport maar voor deze bijzondere gelegenheid gebruiken de spelers speciale shuttles, bestand tegen de invloed van de wind. 

VOOR IEDEREEN BAN is er voor de jeugd, volwassenen, recreanten en competitiespelers. De badmintonvereniging maakt verschillende dagen per week gebruik van sportzalen in heel Amersfoort. Er is altijd een speelgelegenheid in de buurt. Bovendien is badminton een zaalsport zodat men geen hinder heeft van weersomstandigheden en er het hele jaar gesport kan worden. Badminton vraagt geen grote financiële investering: de vereniging regelt de huur van de sportzalen en zorgt voor de shuttles. De sporter zorgt voor sportkleding en een racket. 

VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN Badminton bij BAN is totaal anders dan het bekende ‘campingbadminton’ waarbij men de shuttle liefst zo vaak mogelijk naar elkaar overslaat. Bij BAN is badminton een dynamische zaalsport, vol tactiek, techniek, behendigheid, inzicht en snelheid. Maar iedereen, ongeacht leeftijd en spelniveau, kan plezier beleven aan badminton. Nieuwkomers mogen bij BAN vrijblijvend drie keer sporten om pas daarna te beslissen over hun lidmaatschap. Men kan een racket lenen en dus volledig gratis kennismaken met badminton. 

OPEN DAG De manifestatie PITSTOP is voor BAN de opmaat voor de open dag op zaterdag 24 september. In sporthal Icoon (Lovink 10 in Vathorst) worden tussen 10.00 en 12.00 uur workshops gehouden, zijn er demonstratiewedstrijden en worden sportieve belangstellenden uitgenodigd in gezellige invitatiepartijen. Bovendien is er een verloting met prijzen voor alle bezoekers.   

Kijk voor meer informatie op: www.banbadminton.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie