Afbeelding
Gemeente Amersfoort

PITSTOP op de Stadsring: ‘Een waar volksfeest’

31 mei 2022 om 14:59 Activiteiten

AMERSFOORT In het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 september wordt het deel tussen de kruising Utrechtseweg/ Utrechtsestraat en de kruising Molenstraat/ van Asch van Wijkstraat verkeersvrij. ,,Iedereen is op die dagen welkom om de locatie te gebruiken als persoonlijke PITSTOP, maar dan zónder auto, brommer of ander gemotoriseerd voertuig. Het wordt een weekend vol verrassingen, waarbij een andere beleving van de Stadsring centraal staat,” laat Gemeente Amersfoort weten.

De Stadsring vormt dat weekend een podium voor muziek, dans of theater, sport en spel. ,,Je kunt er chillen, wat drinken en ontspannen. Amersfoort treedt zo in de voetsporen van andere steden in en buiten Nederland waar verkeersvrije dagen altijd ware volksfeesten zijn,” licht de gemeente toe. 

EIGEN IDEE Op PITSTOP geven Amersfoorters hun ideeën zelf een plek. Er is geen vast programma. Inwoners bepalen zelf wat ze willen doen én ze organiseren dit ook zelf. ,,Kom rolschaatsen, een grote Mondriaan kleuren met krijtjes, of koffiedrinken in je eigen strandstoel. Of organiseer een activiteit voor anderen, zoals een speurtocht door het gebied, een yogales of een muziekoptreden met je eigen band,” verduidelijkt de gemeente. 

AANMELDEN Gemeente Amersfoort roept op om je aan te melden als je actief wil deelnemen aan PITSTOP. Je idee kan voor 1 juli aangemeld worden via de website PITSTOP Amersfoort | Tijd voor Amersfoort.

PITSTOP wordt gefaciliteerd door de gemeente Amersfoort in nauwe samenwerking met het Burgerinitiatief Van Ring naar Park. Meer informatie op de website www.vanringnaarpark.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie