actie: pitstop amersfoort

30 mei 2022 om 12:15 Overig Deel je nieuws

De Stadsring is niet bepaald een plek waar Amersfoorters graag komen of verblijvenElke dag passeren vele auto’s over de Stadsring. Je hebt er niks te zoeken. Of toch wel? 

In het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 september kun je een deel van de Stadsring heel anders beleven. Het deel tussen de kruising Utrechtseweg/ Utrechtsestraat en de kruising Molenstraat/ van Asch van Wijkstraat is dan verkeersvrij. Iedereen is op die dagen welkom om de locatie te gebruiken als persoonlijke PITSTOP, maar dan… zónder auto, brommer of ander gemotoriseerd voertuig. Het wordt een weekend vol verrassingen, waarbij een andere beleving van de Stadsring centraal staat. Het hele weekend vormt de Stadsring een podium voor muziek, dans of theater, sport en spel. Je kunt er chillen, wat drinken en ontspannen. Amersfoort treedt zo in de voetsporen van andere steden in en buiten Nederland waar verkeersvrije dagen altijd ware volksfeesten zijn. Help jij ook mee om PITSTOP te vieren? 

Over PITSTOP

Op PITSTOP geven Amersfoorters hun ideeën zelf een plek. Er is geen vast programma. Inwoners bepalen zelf wat ze willen doen én ze organiseren dit ook zelf. Kom rolschaatsen, een grote Mondriaan kleuren met krijtjes, of koffiedrinken in je eigen strandstoel. Of organiseer een activiteit voor anderen, zoals een speurtocht door het gebied, een yogales, een muziekoptreden met je eigen band.

Jij mag het zeggen! 

Aanmelden

Ben jij Amersfoorter en wil je actief deelnemen aan PITSTOP?  Meld je idee dan voor 1 juli aan via de website: PITSTOP Amersfoort | Tijd voor Amersfoort

PITSTOP wordt gefaciliteerd door de gemeente Amersfoort in nauwe samenwerking met het Burgerinitiatief Van Ring naar Park. Zie www.vanringnaarpark.nl

PITSTOP is tevens de aftrap van de Mobiliteitsweek Utrecht (16 t/m 23 september). Inwoners uit Amersfoort en de provincie Utrecht worden in deze week uitgedaagd uit een ‘gewoonte’ te stappen en gestimuleerd om op een andere manier naar de binnenstad te reizen. Want duurzame mobiliteit is een win-winsituatie voor iedereen. Of je nu fietst naar werk, forenst met het openbaar vervoer, leert fietsen of anderen daarmee helpt. 

Links/ bijlagen:

 ?? FEEST TIJDENS AUTO VRIJE ZONDAG IN SAO PAULO - YouTube

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie