Lezen over de natuur

30 mei 2022 om 11:59 Overig Deel je nieuws

Maandag 13 juni 2022, aanvang 19.30 Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21, Amersfoort 

Bij leesclubs wordt al snel gedacht aan romans, maar er zijn er ook talloze natuurboeken om te bespreken. Samen over boeken praten is leuk en verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontmoet nieuwe mensen. Leescluborganisatie Senia organiseert op maandag 13 juni om 19.30 een open leesclub natuur in het “Groene Huis” in Amersfoort.

Leesclubs van Senia Senia brengt mensen samen in leesclubs door heel Nederland. De meeste leesclubs lezen zeven boeken per jaar. Het aantal bijeenkomsten is gelijk aan het aantal te bespreken boeken. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt: overdag of ’s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek.

Natuurboeken Senia maakte een selectie van boeken waarin de natuur centraal staat: De Zeearend (Nienke Beitema), Insectenrijk (Aglaia Bouma), Verlaten oorden (Cal Flyn), Dieren in ons midden. (Jozef Keulartz), Darwin in de Stad (Menno Schilthuizen) en Ode aan de nachtegaal (Dick de Vos). Van de gekozen boeken krijgen deelnemers een leeswijzer. Deze helpen bij het voorbereiden van de boekbesprekingen en inspireren met discussievragen.

Open leesclub in locatie Wil je weten of een leesclub wat voor je is? Kom naar de open leesclub natuur in het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 in Amersfoort op maandag 13 juni, aanvang 19.30. Toegang is gratis en iedereen is welkom.

Wel graag vooraf aanmelden via liesbeth.ram@senia.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie