BAN is er voor jong en oud, recreant en competitiespeler.
BAN is er voor jong en oud, recreant en competitiespeler. BAM

‘Badminton is een sociale sport voor iedereen’

22 juni 2022 om 12:15 Overig

AMERSFOORT BAN (Badminton Amersfoort Noord) staat zaterdag 25 juni met een kleurrijke stand bij ‘Amersfoort Aangenaam’, de informatiemarkt voor nieuwe stadsbewoners. 

De Gemeente Amersfoort organiseert enkele keren per jaar ‘Amersfoort Aangenaam’. De manifestatie is een welkom voor nieuwkomers en maakt hen attent op diverse sociale instanties, culturele - en sportieve activiteiten in de stad. De marktkraampjes vol folders en ander promotiemateriaal geven de langslopende bezoekers een beeld van de vele stichtingen en vereniging in de keistad.

SOCIALE SPORT Badmintonvereniging BAN neemt al jaren deel aan ‘Amersfoort Aangenaam’. Badminton is een ongedwongen manier om veel mensen te leren kennen en meer begrip voor elkaar op te brengen. Mensen met verschillende achtergronden ontmoeten elkaar op het badmintonveld. Bij teamsport in clubverband zijn sociaal contact en interacties sterker ingebed dan bij individuele sporten en commercieel georganiseerde sport, omdat teamleden samen moeten werken en er na de training of wedstrijd vaak informeel nagepraat wordt.

VOOR ALLE LEEFTIJDEN BAN badminton kenmerkt zich door de ontspannen sfeer, het informele karakter en de vele mogelijkheden voor sporters van alle leeftijden. BAN is er voor jong en oud, recreant en competitiespeler. De badmintonvereniging maakt op verschillende dagen per week gebruik van sportzalen in heel Amersfoort. Er is dus altijd een speelgelegenheid in de buurt. Bovendien wordt badminton in een zaal gespeeld zodat men geen hinder heeft van weersomstandigheden en het hele jaar gesport kan worden. Badminton spelen is geen grote financiële investering: de vereniging regelt de huur van de sportzalen en zorgt voor de shuttles. De sporter zorgt voor eigen sportkleding en een racket.

VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN Badminton is laagdrempelig: iedereen kan zich de basisvaardigheden vlot eigen maken en al snel goed tegenstand bieden. Badminton is een dynamische, snelle racketsport: de snelste zaalsport ter wereld. Maar iedereen, ongeacht leeftijd en spelniveau, kan plezier beleven aan badminton. Nieuwkomers mogen bij BAN vrijblijvend drie keer sporten om daarna te beslissen over hun lidmaatschap. Men kan een racket lenen en dus kosteloos kennismaken met badminton.

KORTE BEGINNERSCURSUS Nieuwelingen worden opgevangen en geïntroduceerd en kunnen, bij voldoende belangstelling, een korte beginnerscursus volgen waarin hen de basisvaardigheden van badminton bijgebracht worden.

MEER INFORMATIE Meer informatie is te vinden op de website: www.banbadminton.nl. Vragen kunnen gesteld worden door een e-mail te sturen naar info@banbadminton.nl, of te bellen met telefoonnummer 033 - 4808939.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie