,,Perry vertelt zijn verhaal en je mond valt constant open van verbazing", aldus Hans Loeve.
,,Perry vertelt zijn verhaal en je mond valt constant open van verbazing", aldus Hans Loeve. Boekhandel Riemer
Boek van de maand

Openhartig boek Friends acteur Matthew Perry

30 november 2022 om 08:00 Zakelijk

AMERSFOORT Elke maand bespreekt Hans Loeve, bedrijfsleider van Boekhandel Riemer, een boek dat er om verschillende redenen uitspringt. Deze maand: Matthew Perry – Friends, lovers en het Grote Verschrikkelijke Ding. 

,,Friends was, en is, een immens populaire serie die alle records brak en werd uitgezonden van 1994 tot 2004. De zes jonge hoofdrolspelers uit het humorkanon werden in korte tijd wereldberoemd en verdienden op een gegeven moment elk 1 miljoen dollar per aflevering. Als je dit goudeerlijk geschreven boek van Perry hebt gelezen, kijk je ineens heel anders naar de serie en met name naar het personage van Chandler Bing”, verzekert Loeve. 

GROOT MISLUKT LEVEN ,,Het is natuurlijk niet nieuw dat auteurs, zangers en beroemdheden regelmatig drugs gebruiken. En ze lijken wat hun alcoholconsumptie net gewone mensen: ze drinken te veel. Wat je echter maar hoogst zelden hoort of leest: een eerlijk getuigenis van een levenslange verslaving van een van hen. Perry vertelt zijn verhaal en je mond valt constant open van verbazing. Vijf minuten reanimeren is nodig om hem te redden van de dood, tientallen operaties hebben van zijn buik een landkaart gemaakt en wat overblijft is een Groot Mislukt Leven. Of toch niet? Perry vertelt zijn levensverhaal en er zijn genoeg oorzaken voor zijn verslaving te vinden. Als baby slaapt hij slecht en krijgt hij verslavende sufmakers. De trauma’s uit zijn jeugd geven ook geen solide basis. Hij heeft een ding geleerd om zijn trauma’s, eenzaamheid, minderwaardigheidsgevoel en bindingsangst het hoofd te bieden: humor. In elk gezelschap maakt hij grappen, steelt hij de show en wint meisjes om zijn vinger. Zo komt hij ook bij Friends terecht. Er is maar zelden een programma geweest dat zo goed de lading dekt: nog steeds zijn de zes hoofdrolspelers hechte vrienden van elkaar.

Het boek is zonder dat Perry moraliseert, een waarschuwing voor iedereen

De vraagt dringt zich op: zag niemand dat hij verslaafd was? In elk geval wist Perry het goed te camoufleren. Hij was soms doodziek, had dagen niet gegeten en ging na opnames of naar de drank of naar de zoveelste ontwenningskliniek. Het boek is zonder dat Perry moraliseert, een waarschuwing voor iedereen. En tegelijk een hoopvol boek dat wonderen laat zien. Perry beaamt dat. Er is maar een mogelijkheid waardoor ik deze afgelopen 35 jaar heb overleefd: God heeft me geholpen.”

BOEKENCLUB In januari start bij boekhandel Riemer een boekenclub, in de eerste editie wordt dit boek behandeld. Loeve: ,,We gaan het boek met elkaar doorzagen. Kan een boek een waarschuwing zijn voor jongeren? Ik zal als gespreksleider optreden en ook scenes uit Friends laten zien. Wil je meedoen, zorg dan dat je het boek leest en meld je aan voor deze activiteit op woensdag 11 januari.”

 Voor meer informatie, aanmelding en/of het aanschaffen van het boek: www.boekhandelriemer.nl.

Boekhandel Riemer
Emiclaerhof 18
3823 EM Amersfoort
033 - 4560804
e-mail: amersfoort@boekhandelriemer.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie