Fred de Bas: ,,De makelaar is meer geworden dan een deuropener.”
Fred de Bas: ,,De makelaar is meer geworden dan een deuropener.” Joost Pieterse
De Specialist

De veranderende rol van de makelaar

22 februari 2022 om 08:00 Zakelijk

AMERSFOORT Fred de Bas van Fred de Bas Makelaardij in Amersfoort geeft in De Stad Amersfoort maandelijks meer duiding over de huizenmarkt. Deze keer vertelt hij over zijn vak en specifiek over de veranderende rol van de traditionele makelaar naar de eigentijdse makelaar.

,,Onze leefomgeving verandert sneller dan ooit. Aangejaagd door digitale ontwikkelingen zoals sociale media wisselen we sneller ideeën en kennis uit dan ooit tevoren. Het leven gaat snel en onze agenda’s raken vol. Zo moeten we van alles iets weten en is meer kennis van zaken nodig. Ook van dingen die we maar zelden doen. Daar komt de huizenmakelaar van deze tijd van pas. Een huis kopen doen de meeste mensen niet vaak terwijl er meer kennis voor nodig is dan ooit. Een energielabel, hoe is de staat, wat is de waarde en waar is wat te koop? Om nog maar te zwijgen over de financiering. De makelaar is meer geworden dan een deuropener.”

EEN GOED GEVOEL ,,En dat alles in het digitale tijdperk waarin tal van aspecten van het makelaarsvak worden geautomatiseerd en geïntensiveerd. Ondanks dat is een huis aan- of verkopen alles behalve een standaard digitaal proces. De aan- of verkoop van je huis is een impactvolle beslissing met vele stappen en belangrijke afwegingen. Het kan een stressvol proces zijn maar ik zorg dat het proces soepel verloopt. Voor je gemak en ook omdat je met een goed gevoel je huis aan een ander moet kunnen overdoen of juist het echt goede gevoel moet hebben bij je nieuwe woning. Het is misschien in je leven een strategische en rationele beslissing maar wel een die toch ook met emotie gepaard gaat.”

MENSENWERK ,,Het makelaarsvak is mensenwerk, daarvan ben ik overtuigd en dus zijn wij, in tegenstelling tot een internet-makelaar, persoonlijk aanwezig bij een aan- of verkoop. Dat is goed voor iedereen en zeker ook voor de opdrachtgever. Het is niet verwonderlijk dat met onderzoeken is aangetoond dat de verkoopopbrengst of uiteindelijke verkoopprijs hoger is bij een verkoop door een traditionele makelaar dan bij een internetmakelaar. En zo verdient de real life makelaar zich ruimschoots terug.”

VOLLEDIG ONTZORGEN De veranderende rol van de traditionele makelaar ligt dus voornamelijk bij het nog meer en beter informeren en optimaal adviseren van de opdrachtgever. ,,Waar Fred de Bas Makelaardij zich in onderscheidt, is dat wij volledig ontzorgen. Daarin gaan we verder dan de meeste makelaars. Zo is er een verhuisservice, kunnen we advies geven over verbouwingen, energieleveranciers en verzekeringen. Voor de aanschaf van een nieuwe keuken verstrekken we kortingsbonnen. Dit volledig ontzorgen is maximaal gemak voor jou. Wil je dat jouw aankoop of verkoop ook zo verloopt? Schroom dan niet en laat me weten wat ik voor je kan doen.”

Fred de Bas Makelaardij
033 303 89 07
www.freddebas.nl
info@freddebas.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie