Optiek Verkerk heeft na de recente verbouwing meer ruimte.
Optiek Verkerk heeft na de recente verbouwing meer ruimte. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in Beeld

Optiek Verkerk heeft alles in huis

23 februari 2022 om 08:30 Zakelijk

AMERSFOORT In de ruime winkel van Optiek Verkerk op de Kamp in Amersfoort is plek voor een gastvrije ontvangst. Zonder dat je het in de gaten hebt is er in de winkel ook een compleet servicecentrum voor alles op het gebied van brillen en contactlenzen.

Als mens zijn we erg visueel ingesteld en dus zijn onze ogen een van de zintuigen waar we het meest mee doen. Je zicht corrigeren is dan ook complex en vraagt deskundigheid. Bas Boone en Paul Dortland hebben, samen met hun team, daar alle kennis voor in huis. „Ja, we hebben alles in huis”, legt Boone uit terwijl hij laat zien hoe achter de schermen de bestellingen worden verwerkt, monturen worden aangepast en glazen worden geslepen. Hij doelt dan ook zeker op de kundigheid van de mensen maar ook de aanpak van oogcorrecties door Optiek Verkerk. 

KINDEREN BIJZIEND Men staat bij Optiek Verkerk zelfs in contact met oogspecialisten van het Meander MC en Bergman Clinics. „We wisselen kennis uit”, vertelt Dortland. ,,En ook zijn we bewust voorlichting aan het geven op scholen. Steeds meer kinderen, bijna de helft van de jeugd, is bijziend. Een ontwikkeling als gevolg van onder andere teveel schermtijd. Met speciale contactlenzen en brillenglazen kunnen we de bijziendheid remmen.” 

UNIEKE SELECTIE Optiek Verkerk biedt een grote collectie monturen. Mooie monturen want het oog wil ook wat. Daarvoor wordt voor iedereen ruim de tijd genomen en wordt advies gegeven hoe een bril ‘staat’.
,,Bij ons vind je geen doorsnee brillen die overal verkrijgbaar zijn, maar een unieke selectie van de mooiste monturen”, zegt Boone.

EXTRA MEETRUIMTE En toch zijn de glazen het allerbelangrijkste. De sterkte, de plek waar je door het glas kijkt en hoe de glazen geslepen worden bepalen je goede gezichtsvermogen. Om dit optimaal uit te kunnen meten heeft Optiek Verkerk een uiterst goed geoutilleerde afdeling. Onlangs werd na een verbouwing de capaciteit uitgebreid met een extra meetruimte. 

GUN JEZELF EEN VERKERK En daarnaast staan er meerdere apparaten die optische metingen met digitale verwerking combineren. De grootte, vorm en zelfs de lengte van je ogen kan worden gemeten. De apparatuur wordt gebruikt om met geavanceerde camera’s een contactlens met precisie te laten passen op het oog. Zo draag je contactlenzen zonder dat je het merkt.
Met al deze mogelijkheden staat Verkerk voor veel zekerheid: ,,Gun jezelf een Verkerk.”

door Arnoud J Spaaij

Optiek Verkerk
Kamp 78-80
3811 AT Amersfoort
0334721719
www.optiekverkerk.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie