Bertie Polak: ,,Je krijgt rust en sfeer in een opgeruimd huis."
Bertie Polak: ,,Je krijgt rust en sfeer in een opgeruimd huis." Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Professioneel opruimen met orde en sfeer

21 oktober 2021 om 12:00 Zakelijk

AMERSFOORT Rommel opruimen, doe je dat de hele dag door of pas als de spullen om je heen in de weg staan? Met de hulp van Polak Professional Organizer wordt dat een routine. Bertie Polak helpt je met regelmaat die bij je past.

Voor Bertie Polak is het eenvoudig om alles om haar heen opgeruimd te houden. „Dat zit in mijn DNA”, zegt ze over de professionele hulp die ze biedt om orde te krijgen in spullen, plannen of het huishouden. „Maar dat is bij heel veel mensen niet het geval. Ik denk dat veel van mijn klanten eigenlijk wel perfectionistisch zijn maar opruimen, daar komt het dikwijls niet van.”

BEROEP Opruimen en organiseren dat was altijd al een hobby maar pas toen ze las over het beroep professional organizer besloot ze er voor te kiezen. Bertie was na haar hbo-opleiding al interieurontwerper en daarna deed ze ook de opleiding Professional Organizer voor Particulieren volgens de gelicentieerde methodiek Opgeruimd Leven. De opleidingen en vaardigheden zijn een combinatie die Bertie goed kan toepassen. „Ik probeer opruimen en orde leuk te maken. Het moet voor mijn klanten een gewoonte worden.”

Kleine stappen zetten is belangrijk

Na een intake geeft Bertie aan welke mogelijkheden er zijn. „Ik wil graag de situatie  goed leren kennen, dan kan ik echt helpen. Opruimen is terug naar de basis gaan. Daarbij is voor veel mensen iets weggooien wel een dingetje. Maar ik heb een hele praktische aanpak en methode. Ja, ik werk echt met drie kratten om spullen te selecteren. Dat is het begin en ik merk, hoe langer ik bij iemand ben, hoe beter mensen kunnen opruimen en weggooien. Want uiteindelijk moet je het zelf doen.” Heel belangrijk is ook de oorzaak. „Iedereen heeft een ritme. Ik moet weten hoe iemand leeft en ik doe echt mijn best iemand goed te leren kennen. Daarvoor betrek ik ook partners. Wat zelfkennis en begrip van je eigen situatie van tevoren is wel goed. Klanten moeten wel zelf aangeven dat ze mijn hulp kunnen gebruiken.” De periode met begeleiding kan variëren. „Kleine stappen zetten is belangrijk”, legt ze geduldig uit. „Ik zoek naar balans en eigenschappen. Wat zijn kwaliteiten van iemand die graag een opgeruimd leven heeft. Daar zoek ik verbinding want vaak kom ik echt ingrijpen in iemands leven. Een goede klik is daarom noodzakelijk. Je krijgt naast orde en rust ook sfeer. Rust in je hoofd en sfeer in je interieur en in je omgeving.”

Door Arnoud J Spaaij 

Polak Professional Organizer
polakorganizer.nl
06 52602880

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie