John Verheuvel laat een stuk geschiedenis achter in de Lavendelstraat.
John Verheuvel laat een stuk geschiedenis achter in de Lavendelstraat. Arnoud J Spaaij
Ondernemer in beeld

Verheuvel’s Autobeklederij verhuist naar De Hoef

16 oktober 2021 om 08:30 Zakelijk

AMERSFOORT De oude binnenstad was altijd een lokale economie met veel ambachtelijke bedrijven. Die leverden in Amersfoort en omgeving hun diensten en goederen. Verheuvel’s Autobeklederij zit bijna een eeuw al in de binnenstad. Toch gaat ook dit bedrijf de binnenstad verlaten.

Voor John Verheuvel zijn er geen geheimen meer in de stoffeerderswereld. Al meer dan 35 jaar zit hij in het vak dat hij van vader op zoon meekreeg.
Verheuvel vertelt aan de hand van oude foto’s, klassieke naamplaten en met zijn eigen herinneringen over de indrukwekkende geschiedenis van zijn bedrijf. Regelmatig komen daar bekende namen uit Amersfoort in voor. „We doen zoveel voor bedrijven en particulieren hier in de omgeving. Zo begon het ook. Met het bekleden van koffers en auto’s. Voor Pon beklede mijn opa de chauffeurszittingen en banken in auto’s.” Verheuvel bekleedt nog wel eens een auto uit die tijd. „Dat restauratiewerk is bijzonder om te doen”, zegt hij terwijl hij de foto’s van de oude T-Ford op zijn telefoon laat zien waarvan de oude zittingen nog klaar liggen om in ere hersteld te worden.

PARKEREN Tegenwoordig doet Verheuvel zoveel meer. „Stoelen, boten, campers, nieuw, reparatie. Alles kan. Daarvoor heb ik in de loop van de jaren alles ook wel in huis gehaald. En nog koop ik wel stoffen op. De keuze in materiaal moet groot zijn.”

We moeten wel verhuizen. En ik geef toe, dat is met een dubbel gevoel

Maar alles moet verhuisd worden. Verheuvel’s Autobeklederij wordt door het autoluw maken van de binnenstad van Amersfoort moeilijk bereikbaar voor klanten. „Leveranciers mogen alleen nog vroeg komen. Klanten kunnen hier hun spullen alleen uitladen nadat ik hun kenteken via een app doorgeef. We moeten wel verhuizen. En ik geef toe, dat is met een dubbel gevoel.” Een dubbel gevoel omdat de verhuizing naar een ander pand op De Hoef veel parkeermogelijkheden voor zijn klanten biedt en tegelijkertijd omdat Verheuvel helemaal niet uit de Lavendelstraat weg wil. „Nee, we hadden heel graag de honderd jaar hier vol gemaakt”, zegt Verheuvel. „Het gaat met pijn in ons hart. Maar de gemeente laat ons geen keus.”

DE HOEF In januari 2022 gaat Verheuvel open op De Hoef. In een pand twee keer groter dan de ruimte die hij nu heeft. „Ik kom in een deel van Coam, voormalig Krijco. Dat levert ook veel moois op zoals meer werkruimte en een showroom. Ik ben blij met de samenwerking met de eigenaresse mevrouw Van Amstel.”

KANSEN De verhuizing geeft kansen. Op vrijdagen biedt Verheuvel’s Autobeklederij tot en met december afgeprijsde stoffen aan. Tot vijftig procent korting. Dat is een buitenkans met zijn enorme voorraad. „Als je zelf aan de slag wilt, moet je zeker de komende tijd komen kijken”, verzekert Verheuvel.

door Arnoud J Spaaij

Verheuvel’s Autobeklederij
Adres per 3 januari 2022:
Computerweg 39
3821AA Amersfoort
0618534041

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie