Afbeelding
Provincie Utrecht

Negentien partijen en 528 kandidaten te kiezen in Provinciale Statenverkiezing

6 februari 2023 om 11:11 Politiek

REGIO In de provincie Utrecht doen negentien partijen mee met de Provinciale Statenverkiezingen van dit jaar. Dat heeft het Centraal Stembureau in Utrecht bekend gemaakt.

Inwoners van de provincie Utrecht kunnen op 15 maart op onderstaande partijen stemmen. De volgorde is op basis van de vastgestelde lijstnummers door het Centraal Stembureau: GroenLinks, VVD, Forum voor Democratie, CDA, D66, PvdA, ChristenUnie, PVV, Partij voor de Dieren, SP, SGP, 50-plus, DENK, Zwarte Piet is Zwart, Boer BurgerBeweging, JA21, VOLT, Belang van Nederland, U26 Gemeenten.

528 KANDIDATEN Inwoners van de provincie Utrecht kunnen op 528 kandidaten stemmen tijdens de verkiezingen. Het proces verbaal van het besluit door het Centraal Stembureau is terug te lezen op www.utrecht.nl/verkiezingen.

Met de campagne ‘Kleur de provincie, kies jouw Utrecht’ hoopt de provincie Utrecht op een zo hoog mogelijke opkomst met het stemmen op deze partijen. De verkiezingscampagne van de provincie Utrecht start op 10 februari om 10.00 uur op het Eemplein in Amersfoort, waar lijsttrekkers en inwoners samen een uniek verkiezingskunstwerk maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie