De Utrechtse Statenzaal.
De Utrechtse Statenzaal. Provincie Utrecht

Kleurrijke start van verkiezingscampagne Provinciale Staten in Amersfoort

6 februari 2023 om 10:44 Politiek

AMERSFOORT ‘Geef de provincie kleur met jouw stem’, luidt de oproep van alle deelnemende politieke partijen aan de inwoners van de provincie Utrecht voor de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. De lijsttrekkers gaan op 10 februari vanaf 10.00 uur op het Eemplein in Amersfoort symbolisch het goede voorbeeld geven. Met een verfkwast en spuitbus in de hand geven zij, samen met de inwoners van de provincie, kleur aan een uniek verkiezingskunstwerk.

De kleurrijke actie is de officiële start voor de verkiezingscampagne. De provincie Utrecht hoopt met de campagne ‘Kleur de provincie, kies jouw Utrecht’ zoveel mogelijk kiesgerechtigden kleur te laten bekennen door op 15 maart te stemmen voor de Provinciale Staten.

Het kleurenthema staat symbool voor de veelzijdigheid van belangrijke onderwerpen waar deze verkiezingen over gaan. Of dat nu woningbouw, stikstofuitstoot, landbouw, natuurontwikkeling, bereikbaarheid of energietransitie is: de Provinciale Staten van Utrecht gaan de komende vier jaar een cruciale rol spelen in de besluiten die over belangrijke verkiezingsthema’s worden genomen.

Naast de lijsttrekkers van de deelnemende politieke partijen zijn ook burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius en Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht Hans Oosters aanwezig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie