Aart Blaak
Aart Blaak Fotograaf: Lauren Zwemer

Aart Blaak uit gemeente Amersfoort kandidaat voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen

22 december 2022 om 21:26 Lokaal Deel je nieuws

Het SGP-bestuur van de provincie Utrecht heeft de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen vastgelegd. Uit gemeente Amersfoort staat Aart Blaak als 26e op de lijst.

De belangrijkste reden voor Aart Blaak (40) om zich kandidaat te stellen, is omdat hij zich goed kan vinden in de landelijke en provinciale doelstellingen van de SGP. Het spreekt hem vooral aan dat de SGP een voorstander is van een kleine overheid en dat er doelmatig gebruik gemaakt moet worden van het publieke geld.  

Blaak ziet de SGP als oplossing voor problemen op dit gebied in Amersfoort. “In Amersfoort is het aantal wethouders sinds de laatste verkiezingen met twee uitgebreid, waardoor het bestuur van onze stad steeds duurder wordt.”

Daarnaast is er volgens Blaak veel geld niet doelmatig gebruikt bij allerlei projecten in Amersfoort. Zo is er in de aanleg van de westelijke ontsluiting, om de bereikbaarheid van de westkant van Amersfoort te verbeteren, al veel tijd en geld gestoken. Ook een mislukt ICT-project van de GGD heeft de stad meer dan een half miljoen euro gekost.

Volgens de SGP kan het dus een stuk beter in Amersfoort. Blaak: “Als SGP’er wil ik pleiten voor een effectief en efficiënt gebruik van de (financiële) middelen en een klein slagvaardig bestuur, juist in deze moeilijke economische tijd.”

De kandidatenlijst werd gepresenteerd bij de lancering van de SGP-campagne op dinsdag 22 november in het provinciehuis van Utrecht. De lijst wordt aangevoerd door zittend Statenlid Bertrick van den Dikkenberg, gevolgd door huidig commissielid Frans Hazeleger en Jan-Hendrik van der Linden (19) als jongerenkandidaat. De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie