Kandidaat-raadsleden D66 Amersfoort
Kandidaat-raadsleden D66 Amersfoort D66 Amersfoort

D66 presenteert kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen maart 2022

29 december 2021 om 20:00 Zakelijk Deel je nieuws

D66 Amersfoort presenteert een gevarieerde lijst kandidaat-raadsleden voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Lijsttrekker Tyas Bijlholt: ‘Deze lijst van kandidaten bevat veel talent en energie om onze stad bruisender, groener en kansrijker te maken.’ De ruim vierhonderd leden van D66 Amersfoort hebben digitaal hun stem uit kunnen brengen om de volgorde van deze lijst te bepalen. 

Als ervaren raadsleden in de huidige fractie staan Marjolein Perdok, woordvoerder in duurzaamheid, en Wouter van Schagen, woordvoerder wonen en docent, op de lijst. De nieuwkomer Kirsten Mik, die veel kennis meebrengt op gebied van onderwijs, is door de leden een plek omhoog gestemd. Zij was de afgelopen tijd actief in het actiecomité Leefplezier3812 voor o.a. het behoud van de groengordel Soesterkwartier. Wytse Dassen gaf als raadslid in de periode 2014-2018 ambitieus vorm aan de portefeuille duurzaamheid. De financieel expert Rifat Yucel is oud-penningmeester van het D66-bestuur.

Daarnaast zijn er ambitieuze nieuwkomers. De studente Lisa Overmars is met 22 jaar de jongste op de lijst. Bernard van Gellekom, ondernemer in de creatieve sector, staat op nummer 10 op de lijst. Hij is actief in het buurtbestuur Soesterkwartier en wil met zijn kandidaatstelling laten zien dat mensen met een praktische opleiding ook thuis horen in de politiek. De jonge bedrijfskundige Niels Haverkort en projectmanager Alex van Westerlaak maken zich hard voor kansen voor ondernemers en ZZP’ers. Hart voor sport is er bij consultant en voetbalverslaggever Astrid Karsten. Kennis van het sociaal domein wordt meegebracht door bestuurskundige Carly Banas en Frans de Kok, een ervaren kracht in het onder meer de publieke gezondheidzorg.

Deze dertien verkiesbare kandidaten worden aangevuld met lijstduwers, zowel (oud)wethouders als actieve leden van D66 Amersfoort, die de kandidaten helpen bij de campagne. Onder de lijstduwers zijn verschillende bekende Amersfoorters, zoals de ultra-atleet Mik Borsten, de horeca-ondernemer Tobias Bosman, makelaar en kunstliefhebber Jan Willem van Lieshout en duurzaam ondernemer Rene van der Borch tot Verwolde. Ook oud Tweede Kamerlid Kees Verhoeven die zich inzet voor privacy en een betere digitale overheid steunt de campagne. Het ervaren raadslid Dirk-Joost van Hamersveld uit Hooglanderveen zal als lijstduwer campagne voeren en hoopt met voorkeurstemmen weer in de raad te komen.

Bekijk de volledige lijst op www.d66amersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie