Informateur Kiki Hagen.
Informateur Kiki Hagen. D66

Informateur hoort meerdere coalitie-opties: ‘Tweede gespreksronde nodig voor advies’

30 maart 2022 om 07:24 Politiek Gemeenteraadsverkiezing 2022

AMERSFOORT Informateur Kiki Hagen (D66) heeft op verzoek van de winnende partij van de gemeenteraadsverkiezingen in Amersfoort, D66, gesprekken gevoerd met alle dertien politieke partijen. Inmiddels zijn deze gesprekken afgerond. In de gesprekken is vooruitgekeken en geïnventariseerd wat en hoe de verschillende partijen de komende vier jaar bij zouden willen dragen in een stadsbestuur.

De conclusie van de informateur uit die gesprekken is dat een tweede gespreksronde nodig is om tot een uiteindelijk advies te komen over partijen die met elkaar in onderhandeling zouden kunnen gaan. De informateur stelt voor de vervolggesprekken te voeren met D66, GroenLinks, CDA, ChristenUnie, Amersfoort2014 en Partij voor de Dieren. De gesprekken gaan over inhoudelijke thema’s die bijdragen een progressief, groen, sociaal en duurzaam Amersfoort én over een gewenste bestuurscultuur.

Hagen: ,,Uit de verkiezingsuitslag, de inhoudelijke programma’s van de verkozen partijen en de gesprekken die ik met u gevoerd heb blijkt dat Amersfoort een groenere, duurzame, progressieve en sociale koers wil. Uit de gesprekken is geen eensgezinde coalitie naar voren gekomen, maar wisselende meerderheden. Een grote meerderheid spreekt de voorkeur uit voor een breed gedragen coalitie.”

Over de eerste bevindingen van de informateur wordt op 30 maart 2022 gesproken in de allereerste raadsvergadering van de nieuwe gemeenteraad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie