Afbeelding
Shutterstock

Zo kun je jouw huis verkopen zonder makelaar

14 november 2022 om 13:37 Partnercontent

Ben je toe aan een nieuwe start en wil je jouw huis verkopen zonder makelaar? De verkoop van een woning is een spannende tijd en er komt veel bij kijken. Je moet er daarom voor zorgen dat je weet wat je te wachten staat. Je huis verkopen is iets wat je niet iedere dag doet en wordt dan ook vaak als spannend ervaren. Dit is een reden waarom veel mensen toch voor een makelaar kiezen. Toch hoeft het verkopen van je woning helemaal niet zo spannend te zijn en kan je dat ook best doen zonder een makelaar. Lees hieronder waar je rekening mee moet houden. 

Goede foto’s en een advertentietekst

Een huis verkopen zonder makelaar begint bij het maken van goede foto’s. Je moet ervoor zorgen dat de woning goed op beeld komt te staan, zonder dat je hier veel aan verandert. Zo wil je het bijvoorbeeld wel opgeruimd hebben, maar moet ook het huiselijke blijven. Zorg er wel voor dat de foto’s van goede kwaliteit zijn. Deze moeten namelijk direct de interesse wekken. Ook schrijf je er een pakkende advertentietekst bij. In de tekst moet goed naar voren komen wat de pluspunten van de woning zijn. Indien er bepaalde gebreken zijn, kun je deze ook vermelden. Een potentiële koper weet hierdoor waar hij of zij aan moet denken en waar extra geld voor beschikbaar moet zijn. Zo krijg je alleen serieuze bezichtigingen.

De juiste prijs voor het huis

Zelf je huis verkopen? Dan moet je er ook rekening mee houden dat je een realistische prijs vaststelt. Hiervoor laat je een taxateur langskomen, welke een goed rapport opstelt en de waarde van het huis op papier zet. Aan de hand hiervan bepaal je de uiteindelijke prijs. De locatie, voorzieningen in de omgeving en de staat van de woning zijn slechts enkele factoren die de hoogte van de vraagprijs bepalen. Je hebt altijd de mogelijkheid om biedingen toe te laten, zodat een potentiële koper ook een waarde aan het huis kan hangen. Zo weet je beter wat jouw woning op kan leveren. 

Het verhuizen kan beginnen

Zelf het huis verkopen houdt ook in dat je de bezichtigingen zelf uitvoert. Je moet hier dus wel voor thuis blijven. Houd er dan rekening mee dat je jouw emoties niet de overhand laat krijgen. Dit kan het verkoopproces negatief beïnvloeden. Wanneer je zo zakelijk mogelijk blijft, maar wel duidelijk overbrengt waarom jouw huis de beste koop is, haal je de vraagprijs eruit en is het alleen nog een kwestie van de documenten opstellen en ondertekenen. Zodra alles rond is, hoef je alleen nog maar de voorbereidingen te treffen voor de verhuizing. Jouw nieuwe start kan beginnen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie