Afbeelding
Photo by Sigmund on Unsplash

Zonder stress verhuizen? Wij geven je tips

17 oktober 2022 om 09:31 Partnercontent

Gefeliciteerd! Je bent de trotse eigenaar van je nieuwe huisje. Je kijkt er al helemaal naar uit om te gaan settelen en je leven op te bouwen in een nieuwe omgeving. Maar naar één ding kijk je totaal niet uit: de verhuizing. Een stressvolle periode waarin flink veel geregeld moet worden. Maar maak je geen zorgen. Met onze tips zorg je ervoor dat je een stressloze verhuizing tegemoet gaat. 

Maak een strakke planning

Een planning is heel vaak de oplossing om stress tegen te gaan. Door een planning weet je namelijk precies wat je wanneer moet doen. Door de planning op papier (of soortgelijks) uit te tekenen, hoef je ook niet alles te onthouden. Tijdens een verhuizing zit je hoofd vaak al helemaal vol met dingen die je moet onthouden. Dan zorgt een uitgewerkte planning voor iets meer ruimte in je bovenkamer. Daarnaast kun je eenvoudig zien wanneer je hulp moet inschakelen van specialisten. Je weet precies de datum en tijd wanneer ze moeten komen. Handig toch?

Inpakken en opslaan

Bij verhuizen hoort natuurlijk inpakken. Dozen die zich opstapelen in de hal, vol met spullen die mee moeten naar je nieuwe huis. Door het opruimen hoort je huis overzichtelijker te worden en dit moet dan weer rust geven. Maar vaak is het zo dat het juist rommeliger oogt waardoor het lastiger wordt het overzicht te bewaren. Wat dit kan voorkomen is een opslagruimte huren. Bij het opslaan van je verhuisspullen is het verstandig om te kiezen voor een inboedelopslag. Deze is groot genoeg om je volledige inboedel in op te slaan. Hiermee voorkom je dat je huis straks vol staat met volle verhuisdozen. 

Bewaar niet alles

Verhuizen is de uitgelezen mogelijkheid om een groot deel van je inboedel weg te gooien. Je gaat naar een nieuw huis om een frisse start te maken, dan hoeft ook niet alles uit je oude huis mee. Nog een voordeel wanneer je ervoor kiest om een aantal dingen weg te gooien, je hoeft niet veel in en uit te pakken. Dit scheelt tijd, geld en veel verhuisdozen. 

Huur professionals in

Wanneer je gaat verhuizen hoef je echt niet alles zelf te doen. Sterker nog, het voorkomt een hoop stress als je professionele verhuizers inhuurt. Zeker als het gaat om sjouwen met dozen en meubels. Kies wel zorgvuldig een verhuisbedrijf uit en plan je verhuizing op een doordeweekse dag, dit scheelt enorm in de kosten. 

We hopen je op deze manier voldoende tips te hebben gegeven om jouw verhuizing straks vlekkeloos te laten verlopen. Alvast heel veel plezier in je nieuwe woning!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie