Afbeelding
Foto Pixabay

Stap omhoog in je carrière? Hier letten recruiters op

3 oktober 2022 om 14:13 Partnercontent

Eigenlijk wil iedereen wel doorgroeien in zijn of haar carrière. Uitzonderingen zijn er altijd, maar de tijd dat je 40 jaar lang hetzelfde werk deed is wel een beetje voorbij. Wat overigens alleen maar goed is. Te lang hetzelfde doen is niet bevorderlijk voor je ontwikkeling. Natuurlijk zorgt het voor zekerheid, maar ieder mens heeft uitdaging nodig. Alleen hoe zet je die stap omhoog?

Nu kan je natuurlijk blijven wachten op je huidige werkgever, specifiek totdat je leidinggevende met pensioen gaat. En dan nog moet je hopen dat de vrijgekomen functie voor jou is. Er zijn efficiëntere manieren om een stap omhoog te zetten. Hoe dan? Simpel gezegd door op te vallen en de juiste mensen te kennen.

Wees zichtbaar

Het klinkt zo eenvoudig, maar het is best moeilijk om op de juiste manier op te vallen. Waarom is het belangrijk om op te vallen? Omdat headhunters altijd op zoek zijn naar goed personeel. Een headhunter richt zich specifiek op kandidaten voor topfuncties. Onderschat het belang van headhunters vooral niet. Driekwart van de leidinggevenden in Nederland is benaderd door derden voor hun huidige functie. Ze waren dus niet actief op zoek.

Een bedrijf zoals Top of Minds is een partij waar je als werkende met ambitie wilt opvallen. Zorg dat je pagina op LinkedIn goed op orde is. Zet er vooral niet te veel informatie op, maar kies het meest relevante. Als je zoekt naar een leidinggevende functie, is het slim om projecten waarbij je de kar moest trekken uit te lichten. Zo kom je op de radar bij headhunters.

Ga borrelen

Hoewel je dit waarschijnlijk nooit meer met zekerheid kunt zeggen, is de tijd dat er vanwege corona geen fysieke netwerkborrels konden worden gehouden voorbij. Dit is voor jou een goede gelegenheid om je wat vaker bij dit soort borrels te laten zien. Je hoeft er ook helemaal niet als werkzoekende heen. Het eerste doel is om (de juiste) mensen te leren kennen.

Je hebt er in je zoektocht naar een topfunctie een hoop aan. Behalve dat er voor leidinggevende functies een normale sollicitatieprocedure is, dus met openstaande vacature, bestaat er ook zoiets als executive search. Deze zoektocht richt zich op personeel dat eigenlijk niet solliciteert, omdat ze goed zitten in hun huidige baan. Ook daar liggen voor jou kansen. Misschien heb je al een baan waar je veel voldoening uit haalt. Toch kan het geen kwaad om open te staan voor iets anders. Door de juiste mensen te kennen en goed werk te leveren komen headhunters vanzelf bij jou uit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie