Afbeelding
Foto Shutterstock

Wat moet je uitbesteden?

19 juli 2022 om 00:01 Partnercontent

Als bedrijfseigenaar heb je veel aan je hoofd. Je bent het gezicht van het bedrijf. De borrels, etentjes, meetings; je moet er allemaal aanwezig zijn. Daarnaast zul je ook aan de kerstpakketten moeten denken, je medewerkers moeten spreken en weten wat er omgaat op de werkvloer. Misschien heb je, die kans is groot, daarnaast ook nog een privéleven. Je hebt misschien een partner, kinderen, familie, vrienden en een hobby. Om daarnaast nog eens alles in je bedrijf te doen, is onbegonnen werk. Gelukkig bestaat er een term zoals ‘uitbesteden’ en de Engelse versie daarvan (om even hip te klinken) ‘outsourcen’. Dit ga jij doen om jezelf wat meer rust te gunnen. Maar wat ga je dan precies uitsourcen? Of was het nou outbesteden? Laat maar, je begrijpt wat we bedoelen. Dat lees je hieronder. Na het lezen van deze blog heb jij eindelijk die welverdiende balans tussen werk en privé.

Marketing

Het eerste wat je als beste kunt uitbesteden (aha, dát was de juiste term) is marketing. Marketing omvat alle activiteiten die eraan bijdragen meer verkoop genereren. Of dit nu het werven van nieuwe klanten is, het aanhouden van herhalende kopers of het onderhouden van relaties; dit is marketing. Marketing bureaus zijn hierin gespecialiseerd en hier moet je gebruik van maken. Naast het feit dat ze hier simpelweg in gespecialiseerd zijn, kost het jou ook gewoon erg veel tijd. Je kunt dan het beste een online marketing bureau inschakelen. Dit is gewoon een marketing bureau, maar dan richt het zich op de online-kant ervan. Dit slaat tegenwoordig veel beter aan dan het plakken van posters op lantaarnpalen. Een online marketing bureau Amsterdam helpt jou met alles om je verkopen een boost te geven; ga eens met ze om tafel zitten om te kijken wat jullie voor elkaar kunnen betekenen!

Boekhouding

Naast de marketing is dit ook gewoon zo’n klusje dat je beter niet zelf kunt doen. Het is belangrijk, maar jij kunt je tijd véél beter besteden. Bijvoorbeeld aan personeelszaken, of die oh zo belangrijke kerstpakketten! Boekhouding omvat zo ongeveer alle handelingen registreren die een financiële impact kunnen hebben op je bedrijf. Rekeningen bijhouden, belastingaangifte, pensioenopbouw, aanschaf van kantoorartikelen; het verhoudt zich allemaal tot boekhouden. Dat klinkt alsof het veel tijd kost; dat is ook zo! Je kunt het daarom beter niet zelf doen, maar uitbesteden. Dit maakt het allemaal een stuk makkelijker. Let er wel op dat je dit doet bij een bedrijf dat je vertrouwt, ze gaan immers wel om met je financiën. Ook kunnen ze dit beter omdat zij in staat zijn om met een helicopterview naar je financiën te kijken. Wat kan er beter? Wat gaat er fout? Zij analyseren de gegevens en kunnen het je zo vertellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie