Afbeelding
Foto: Shutterstock

Vastgoedbedrijven kopen panden binnen een paar dagen op

Partnercontent

Al jaren is de vraag naar betaalbare woonruimte groot. In de praktijk blijkt het steeds lastiger te zijn een geschikt huis te vinden; de woningmarkt is oververhit. Mensen die hun woning willen verkopen zijn deze vaak al binnen enkele weken kwijt. Dat geldt niet alleen voor verkopers rond steden als Amsterdam, Utrecht en Rotterdam, maar bijvoorbeeld ook in de provincies Noord-Brabant, Groningen en Drenthe. Er zijn tekenen, dat de markt langzaam iets begint af te koelen. De vraag is of die trend doorzet. Bij de verkoop van een woning heb je een alternatief, wanneer je al binnen een paar dagen uitsluitsel wilt hebben over de verkoopwaarde ervan. Kies voor de verkoop van het pand aan een partij als CITO Vastgoed. Een partij als deze brengt al binnen 24 uur een eerste, indicatief bod uit.

Werkwijze van vastgoedinvesteerders bij aankoop panden 

Zoals reeds genoemd brengt een partij als CITO Vastgoed na het leggen van het eerste contact een indicatief bod uit. Dat gebeurt overigens niet altijd; soms wacht men tot de eerste bezichtiging. Zo’n bezichtiging kun je vrijblijvend inplannen. Je bent in geen geval verplicht de woning ook daadwerkelijk aan een dergelijke investeerder te verkopen. Mogelijk valt het definitieve bod tegen. Dit definitieve bod wordt over het algemeen binnen 48 uur na de bezichtiging van de woning uitgebracht. Ook dit bod is vrijblijvend. Mocht je akkoord gaan, dan wordt direct de officiële koopakte opgesteld en kan de verkoop van het pand worden afgewikkeld.

Voordelen van verkoop aan een investeerder

Er zijn verschillende situaties, waarin de verkoop van een pand aan een investeerder interessant kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan het overlijden van een dierbare, waarbij je de woning het liefst zo snel mogelijk verkoopt na het ontruimen hiervan. Niet alleen schaadt het de woningwaarde als deze een lange tijd leeg blijft staan. Ook kan het emotioneel zwaar zijn om lang bezig te zijn met de verkoop van het pand. Mogelijk heb je er veel herinneringen aan. Ook bij een echtscheiding kan het verkopen van een woning via zo’n partij een oplossing vormen, om snel tot oplossingen te komen.

Verkoop van leegstaand bedrijfspand

Niet alleen bij de verkoop van een woning is een snelle afwikkeling wenselijk. Denk ook aan bedrijven die zich zijn gaan richten op hun online business of bijvoorbeeld failliet zijn gegaan tijdens de uitbraak van de pandemie de afgelopen twee jaar. Mogelijk hebben deze partijen een fysiek pand op de balans staan, die ze graag snel verkopen om dit vermogen te kunnen investeren in andere onderdelen van de organisatie. Het inschakelen van een investeerder die al binnen 48 uur na een bezichtiging een definitief bod uitbrengt kan in zo’n geval wenselijk zijn.

advertentie
advertentie