Afbeelding
Foto: Shutterstock

Onmisbaar gereedschap voor iedere hobbyklusser

28 februari 2022 om 08:33 Partnercontent

Steeds meer Nederlanders besluiten zelf aan de slag te gaan met klussen binnen en buiten hun woning. Ze willen niet wachten tot de lokale timmerman tijd heeft, ze zoeken naar mogelijkheden om wat geld te besparen of starten met een nieuwe hobby. Welk gereedschap is onmisbaar, wanneer je zelf een tussenwand wilt plaatsen of bijvoorbeeld nieuwe stopcontacten wilt kunnen monteren? In dit artikel lees je er meer over. Kijk niet alleen naar het gereedschap voor de uitvoering van klussen. Ook een aanhanger kopen en een investering in goede persoonlijke beschermingsmiddelen is het overwegen waard. Een eigen aanhanger biedt verschillende voordelen, wanneer je de komende jaren regelmatig verwacht te klussen.

Voordelen van een eigen aanhanger bij het klussen 

Voor de uitvoering van verschillende klussen in huis heb je materialen van de bouwmarkt nodig. Het gaat hierbij niet alleen om de schroeven en pluggen, maar bijvoorbeeld ook om lange houten latten, plaatmateriaal en bijvoorbeeld grote rollen met isolerende materialen. Zou je deze goederen met de auto vervoeren, dan moet je gegarandeerd meerdere keren rijden. Dit kost niet alleen veel tijd, maar ook benzine. Het laten bezorgen van de bouwmaterialen voor de klussen die je thuis uit wilt voeren is eveneens onnodig duur. Zeker als je dit regelmatig laat doen. Door voor een aanhanger te kiezen, bespaar je dergelijke kosten. Het maakt dat je de investering in een aanhanger relatief snel zal terugverdienen. Ook voor het afvoeren van materialen bij het klussen is het gebruik van een aanhanger handig.

Kwalitatief goed gereedschap essentieel

Bij de aankoop van gereedschap voor het uitvoeren van verschillende werkzaamheden is het sterk aan te raden, om voor kwaliteit te kiezen. Een iets duurder model cirkelzaag of klopboormachine maakt de uitvoering van deze klussen makkelijker. Daarbij komt de extra investering in dergelijke apparaten het eindresultaat ten goede. In plaats van direct zelf te investeren in duur gereedschap, kun je sommige apparaten huren bij de lokale bouwmarkt. Denk bijvoorbeeld aan de slijptol voor het slijpen van stenen om een border in de tuin te kunnen maken. Vaak heb je het apparaat slechts tijdelijk nodig. In plaats te kiezen voor een goedkoop model uit de bouwmarkt, kun je er ook een huren.

Persoonlijke beschermingsmiddelen bij het klussen

Zoals eerder al werd aangehaald, is het naast de investering in kwalitatief goed gereedschap minstens zo belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige persoonlijke beschermingsmiddelen. Ze helpen je een blijvende schade aan het gehoor of je ogen te voorkomen. De kans op ongelukken is bij het klussen relatief groot. Met beschermende hulpmiddelen verklein je deze risico’s aanzienlijk. Denk naast de keuze voor oordoppen en een bril ook aan schoenen met verstevigde neuzen. Het verkleint de kans op letsel aan je tenen als je per ongeluk een balk of andere materialen laat vallen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie