Afbeelding
Foto: Shutterstock

Interieur vernieuwen door meubels opnieuw te bekleden

Partnercontent

Het begin van een nieuw jaar is voor huishoudens hét moment om het interieur in huis te vernieuwen. Ze kiezen er hierbij niet voor om het interieur volledig te vervangen, daar dit hoge kosten met zich meebrengt. Populair is het opnieuw bekleden van meubels! Je kunt zelf online stoffen kopen, waarmee je meubels opnieuw stoffeert of laat stofferen door een specialist in de buurt. Meubels opnieuw stofferen brengt verschillende voordelen met zich mee, waarvan de lagere kosten ten opzichte van het vervangen van meubels een goed voorbeeld is. Er zijn verschillende webwinkels te vinden met een groot aanbod aan kwalitatief goede stoffen. Tijd om aan de slag te gaan!

Voordelen van meubels opnieuw stofferen 

Zoals reeds genoemd werd is meubels opnieuw stofferen een hele voordelige optie, wanneer je het interieur in huis wilt vernieuwen. Dat is niet de enige reden om dit te overwegen. Denk ook aan het feit, dat het zitvlak van meubels zich vaak aanpassen naar de vorm van je lichaam. Het maakt dat een bank of fauteuil vaak pas na enkele weken tot zelfs maanden het grootste comfort biedt. Door de meubels opnieuw te stofferen behouden deze dit comfort. Mocht de bank juist steeds verder inzakken, dan kun je bij het opnieuw bekleden hiervan overwegen om de bank direct op te laten vullen. Zo biedt deze meer stevigheid.

Mogelijkheden bij het bekleden van een meubelstuk 

Bij het opnieuw bekleden van meubels heb je de keuze uit een groot aantal stoffen. Kies bijvoorbeeld tussen stoffen als chiffon, satijn, katoen poplin, terlenka en fluweel met stretch. Naast de keuze uit verschillende soorten stoffen zitten er grote verschillen in de kleur van het materiaal. Verschillende factoren bepalen welke van deze stoffen het meest geschikt is voor de bekleding van meubels. Denk bijvoorbeeld aan de belasting van het meubelstuk. Mogelijk wordt het satijn of fluweel al snel minder mooi, wanneer je vaak op een meubelstuk zit. Voor een nieuw gordijn kan satijn echter heel handig zijn! Het materiaal heeft een fraaie glans. Ook een brandvertragende stof is zeer geschikt als gordijn.

Stoffen kopen om zelf kleding te maken

Niet alleen voor het opnieuw bekleden van verschillende meubelstukken kan online stoffen kopen interessant zijn. Koop de stoffen bijvoorbeeld ook om zelf kledingstukken te maken. Met pluche, fluffy bont maak je zelf een warme badjas voor in de ochtend! Ook imitatieleer is een materiaal wat veel gebruikt wordt bij het maken van kledingstukken. Op internet vind je uitgebreide instructievideo’s, waarin wordt toegelicht hoe je dergelijke kledingstukken zelf kunt maken. Onder meer Royal Look is een partij die kwalitatief zeer goede stoffen aanbiedt. Het maakt dat de stoffen lange tijd mooi zullen blijven na het opnieuw bekleden van meubels of de productie van je eigen kledingstukken en gordijnen.

advertentie