Afbeelding
Foto: Shutterstock

Koop een steiger om werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren

Partnercontent

Zet je persoonlijke veiligheid bij de uitvoering van werkzaamheden in en rondom je woning voorop. Dit doe je door stevige schoenen te dragen, door handschoenen te gebruiken en een helm op te zetten. Ook het gebruik van een steiger is bij verschillende werkzaamheden aan te raden. Denk aan het schilderen van de kozijnen, het vervangen van de dakbedekking en bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen. Steeds meer woningbezitters voeren dergelijke klussen zelf uit. Mede door de toename in de informatie die men online vindt over de uitvoering hiervan. Het maakt het klussen makkelijker, ook wanneer je hier nauwelijks ervaring mee hebt.

Werkzaamheden die uit te voeren zijn met een steiger 

Een steiger kopen bij een partij als VDSTEENXXL kan voor de uitvoering van verschillende klussen interessant zijn. Kies bijvoorbeeld voor de aanschaf van een steiger, wanneer je de gevel wilt reinigen. Doe je dit vanaf de grond, dan staat de hogedrukspuit zeker bij het bovenste deel van de gevel niet in de juiste hoek om het vuil te doen laten verwijderen. Ook voor het vervolgens impregneren van de gevel is een steiger handig. In huis gebruik je de steiger om het plafond te schilderen, om kleine herstelwerkzaamheden uit te voeren aan het stucwerk op wanden en bijvoorbeeld om elektra aan te leggen bij het verlagen van het plafond. Het werken op een ladder is niet alleen gevaarlijker dan het gebruik van een steiger; het maakt de uitvoering van deze klussen ook ingewikkelder.

Andere beschermende hulpmiddelen voor klussers 

Niet alleen het gebruik van een steiger is aan te raden, wanneer je veilig aan de slag wilt gaan met de uitvoering van klussen. Er zijn verschillende andere beschermende hulpmiddelen die van pas komen. Denk ook aan de eerder genoemde voorbeelden als handschoenen en werkschoenen. Een ongeluk zit in een klein hoekje! Op het dak komen beschermingsmiddelen als een harnas en veiligheidslijnen van pas. Ze helpen je te voorkomen dat je naar beneden valt, wanneer je bijvoorbeeld uitglijdt over een gladde dakpan. Aanvullingen op dit lijstje zijn een gehoorbeschermer en een veiligheidsbril om ook je oren en ogen te beschermen.

Zorg voor het gebruik van het juiste gereedschap

Om klussen te vergemakkelijken, het eindresultaat te verbeteren en je eigen veiligheid niet in gevaar te brengen, is het raadzaam om voor het gebruik van professioneel gereedschap te kiezen. Er zijn verschillende partijen waar je dit gereedschap kunt huren, wanneer je het slechts een- of tweemaal nodig hebt. Gebruik je gereedschap geregeld? In dat geval is het verstandiger dit te kopen. Zo kun je dit zelf onderhouden en weet je zeker dat het gereedschap altijd op de juiste wijze gebruikt is. Een verkeerd gebruik van professioneel gereedschap kan de machine aantasten, wat gevaarlijk is voor een volgende gebruiker.

advertentie
advertentie