Afbeelding
Foto: Shutterstock

Dit heb je nodig voor het uitvoeren van klussen in huis

Partnercontent

Voor een simpele renovatie in huis heb je de hulp van een aannemer tegenwoordig niet meer nodig. Op het internet valt veel informatie te vinden over de wijze waarop je verschillende klussen in huis uitvoert. Denk aan het plaatsen van een tussenwand in een ruimte, waarbij je gebruik kunt maken van gipsblokken of gipsplaten tegen houten staanders. Pak de dozenboor uit de gereedschapskist of bestel deze online en plaats de stopcontacten, nadat je pvc-buizen in gleuven in deze wand hebt verwerkt. Nu is het enkel nog zaak om deze aan te sluiten. Wat heb je nodig voor de uitvoering van dergelijke klussen in huis?

Kies voor kwalitatief goed gereedschap

Belangrijk bij het uitvoeren van klussen in huis is het gebruik van kwalitatief goed gereedschap. Het komt het eindresultaat ten goede, maakt het uitvoeren van klussen makkelijker en is vaak veiliger. Dat laatste valt te verklaren door het feit, dat deze luxere modellen vaak voorzien zijn van extra veiligheidsmechanismen. Vaak kost het gereedschap iets meer, maar betaalt zich dat tijdens het klussen terug. Kijk eens bij een online partij als Techwinkel. Je vindt er verschillende soorten gereedschap van een hoge kwaliteit. Naast de mogelijkheid om apparaten te kopen, kun je deze in sommige gevallen ook huren bij de bouwmarkt. Dit kan interessant zijn, wanneer je de apparaten maar één of twee keer nodig verwacht te hebben. In andere gevallen is het kopen hiervan een betere keuze.

Zorg voor persoonlijke beschermingsmiddelen 

Niet alleen is het verstandig om te investeren in kwalitatief goed gereedschap. Zorg ook voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Je kunt denken aan stevige werkschoenen met een verstevigde neus. Het voorkomt letsel, wanneer je zware materialen laat vallen. Ook handschoenen zijn onmisbaar, wanneer je aan de slag gaat met klussen in huis. Het voorkomt irritaties aan je handen en biedt bescherming. Om letsel aan je ogen en oren te voorkomen, is het raadzaam gebruik te maken van een gehoorbeschermer en een veiligheidsbril. Het gebruik hiervan is in het bijzonder interessant voor mensen die materialen zagen of slijpen.

Bereid je vooraf voor op de uitvoering van een klus

Een derde basiselement bij het uitvoeren van klussen in en rondom je woning is een goede voorbereiding. Tegenwoordig zijn er verschillende platforms, waarop je een groot aantal video’s vindt met uitleg over de wijze waarop klussen moeten worden uitgevoerd. Onder meer bouwmarkten bieden stappenplannen aan. Lees ze rustig door, voordat je van start gaat. Het geeft een beeld van de stappen die uitgevoerd moeten worden en de aandachtspunten waarop je hierbij moet letten. De kans op fouten in de uitvoering van de verschillende klussen neemt hiermee af. Het is bij verschillende klussen verstandig deze in ieder geval met twee personen uit te voeren. 

advertentie
advertentie