Afbeelding
Foto: Shutterstock

De vernieuwende kartonnen grafkisten

14 januari 2022 om 12:05 Partnercontent

Er bestaan tegenwoordig heel veel soorten en vormen grafkisten. Zo heeft iedere soort wel voor en nadelen, zo ook kartonnen grafkisten. Kisten als deze bestaan nog niet heel erg lang, maar het bestaan ervan is in deze tijd heel logisch. Mensen willen steeds milieubewuster en duurzamer leven. Het kan dan ook wenselijk zijn om voor iemand die altijd volgens zulke principes geleefd heeft ook een laatste eerbetoon te geven door ook de grafkist duurzaam te hebben, een kartonnen grafkist dus. Deze kartonnen grafkisten zijn van hoogstaand kwaliteit waardoor het altijd een goede keuze kan wezen om hiervoor te kiezen.

Duurzaamheid

Kartonnen kisten zijn logischerwijs zeer duurzaam, papier is namelijk een goed en relatief milieuvriendelijk product om te produceren. Hout is ook een milieubewust product, echter is papier hierin een bewuste keuze. Ondanks dat papier een nabewerking is ten opzichte van hout is het een makkelijk te verkrijgen materiaal. Met weinig input kan men namelijk veel output krijgen. Dit betekend dat deze kartonnen grafkisten naast duurzaam ook veelal een stuk goedkoper zullen wezen dan reguliere kisten.

Het rouwproces

Iedereen gaat anders om met een verlies. Vooral hoe kinderen om gaan met het verlies kan soms lastig wezen. Het voordeel van kartonnen grafkisten is dat het makkelijk te “decoreren” is. Zo zou je als deel van het rouwproces met de familie allemaal een laatste groet of afscheid kunnen schrijven of schilderen op de kist. Kinderen kunnen hierbij dan op hun eigen creatieve manier het proces doorlopen. Zorg er natuurlijk wel voor dat iedereen in de familie hetzelfde denkt over het “bekladden” van de kist.

Grafkisten met klein budget

Velen zullen bij een situatie als het overlijden van een familielid niet moeilijk gaan doen over de kosten. Ze kiezen dan ook voor een mooie en luxe kist omdat ze vinden dat hun dierbare enkel het beste van het beste verdient na al die jaren. Er zijn echter ook situaties waarin alles minder optimaal loopt en er daadwerkelijk geen budget is voor de meest uitgebreide en luxe kisten. Een goed alternatief is dan een kartonnen grafkist. Deze kisten zijn namelijk aanzienlijk goedkoper dan de traditionele en gebruikelijke houten grafkisten.

Goed afspreken en overleggen

Wanneer het uiteindelijk zou gaan om een crematie is het van belang om goed af te stemmen met het crematorium of een kartonnen grafkist wel oké is. Het kan namelijk zijn dat het crematorium wens geen gebruik te maken van een kartonnen kist. Dit kan komen doordat het gebruikelijke hout toevoegt aan de efficiëntie van het proces. Wanneer je er echter voor kiest om een kartonnen doos te gebruiken bij een begrafenis dan is dit in vrijwel alle scenario’s geen enkel probleem, het kan natuurlijk nooit kwaad het allemaal te dubbelchecken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie