Afbeelding
Foto: Shutterstock

Goede massage hulpmiddelen, massage stenen en meer

15 december 2021 om 12:24 Partnercontent

Er bestaan heel veel verschillende hulpmiddelen voor een massage. Ieder hulpmiddel heeft weer een ander doel en kan op een andere manier gebruikt worden om iemand een fijne massage te geven. Zo kan je met massage stenen iemand een heerlijke hotstone massage geven. Maar er bestaan natuurlijk ook een hoop andere soorten massages. Hiervoor zijn uiteraard ook andere hulpmiddelen nodig. Een massage kan überhaupt niet gegeven worden zonder een massagetafel. Elektrische massagetafels zijn tegenwoordig wel het standaard en met goede reden. Deze tafels zijn veel stabieler, veiliger en prettiger voor de klant.

Geef een heerlijke massage

Niet iedere massage is hetzelfde. De ervaring van iedere massage hangt ook veel af van de middelen die gebruikt worden. Een goede massageolie kan hier veel bij helpen. De vraag is alleen of je gebruik wilt maken van een olie met of zonder toegevoegde geur. Als je dan al kiest voor een geur welke geur kies je dan. Iedere geur heeft namelijk invloed op de gemoedstoestand. Zo helpt lavendel met ontspannen waardoor de massage nog meer relaxed werkt. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat een massage bij een sport blessure of overbelasting niet is bedoeld om zelf tot rust te komen maar de spieren te ontspannen. Hiervoor is het verstandig om een geurloze of een geurneutrale massageolie te gebruiken. Daarnaast is niet iedere olie hetzelfde. Het is daarom ook erg belangrijk dat jij kiest voor een olie waar jij prettig mee kan werken en waar jouw klanten ook tevreden mee zijn. Pas daarna kan je, je echt zorgen maken om eventuele geuren van de massageolie.

Iedere goede massage begint bij een goede tafel

Elektrische massagetafels kunnen in allerlei handige standen die voor de klant prettig zijn, maar waarin jij ook optimaal kan masseren zonder onnodige moeite. De aanschaf van een goede tafel is dan ook een belangrijke stap tot het verbeteren van jouw massages. Elektrische massagetafels zijn ook een vooruitgang op de veiligheid van klanten. Zo zijn de in de bodem verzwaard en verstevigd zodat ze altijd stabiel blijven staan. Daarnaast hebben de luxere modellen zelfs een ingebouwd anti-knel systeem. Deze blokkeert dus wanneer een klant die erop ligt de tafel zijn beweging in de weg zit. Zo komt de klant niet in gevaar en zal deze ook nooit eventueel pijn kunnen ervaren van een slechte tafel.

Daarnaast zijn de elektrische tafels van uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Zo wordt er veelal gebruik gemaakt van hoogstaand leer dat makkelijk te onderhouden is. Zo is het ligcomfort van de klant niet alleen goed, maar is het ook altijd hygiënisch doordat jij het makkelijk schoon kan houden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie