Afbeelding
Matras

Allerlei verschillende soorten matrassen voor iedereen

19 juli 2021 om 07:49 Partnercontent

Er bestaan heel veel soorten matrassen. Bovendien bestaan er tegenwoordig ook zoveel verschillende maten voor bedden, het is dan ook maar fijn dat er ook zoveel maten van matrassen zijn. Zo kan jij altijd een fijn formaat matras vinden dat perfect past bij jouw bed. Of je nu net een wat breder matras wilt of niet, alles is tegenwoordig mogelijk. Wanneer jij dus opzoek bent naar jouw volgende matras 140x200 cm, dan gaan er veel opties voor je open. Want er zijn zoveel soorten dat je altijd iets kan vinden dat voldoet aan jouw verwachtingen en eisen.

Koudschuim matrassen

Het gebruik van koudschuim in matrassen is de afgelopen tijd enorm toegenomen. Dit komt doordat het een materiaal is met ontzettend fijne eigenschappen. Het heeft van nature namelijk namelijk een open celstructuur. Hierdoor is het heel goed lucht en vochtdoorlatend. bovendien biedt het een zeer aangename weerstand waardoor je niet te diep in het matras zakt, maar het ook niet voelt alsof je op een hard oppervlakte ligt. Bovendien zijn koudschuim matrassen zeer hygiënisch, dit komt mede doordat al jouw vieze lichaamsvocht niet in het matras zal trekken, en het goed door kan luchten. Koudschuim matrassen zijn daarom ook echte aanraders.

Traagschuim matrassen

Een traagschuim matras is een perfect matras voor mensen die een lichamelijke klacht hebben. Op een matras als deze kan jij namelijk optimaal tot rust komen wanneer je een traagschuim matras hebt. Dit matras heeft namelijk zeer goede drukpunten en deze zijn ook echt op de belangrijke plekken. Een traagschuim matras is dan ook echt aanbevolen voor oudere mensen en mensen met fysieke klachten. Omdat een schuim matras vrijwel volledig massief is, is zo’n matras relatief goedkoop in productie. Een matras 160x200 cm is dan ook veel beter om te halen van schuim dan van een binnenveringen matras.

Binnenvering matrassen

De binnenvering matrassen bestaan al heel lang. Het is dan ook echt wel een ouwe vertrouwde vriend van veel mensen. Deze matrassen geven dan ook andere drukpunten dan schuimmatrassen. Het nadeel van een binnenvering matras is wel dat deze veel zwaarder is dan verschillende schuimmatrassen. Hierdoor kiezen mensen dan ook wel vaak voor een schuim matras.

De keuze is volledig aan jou

Wat jouw voorkeur ook is, er is altijd een matras soort die aansluit bij jou. Zo kan jij namelijk kiezen voor een oud vertrouwd matras, maar je kan ook de overstap maken naar nieuw soort matras die jij waarschijnlijk beter gaat vinden. Schuimmatrassen zijn namelijk veel meer aan te raden, ze zijn hygiënischer, lichter en laten veelal meer vocht en lucht door. Bovendien is er ook nog het traagschuim matras dat goed helpt voor mensen met fysieke klachten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie