Afbeelding
Gietvloer

Welke soorten gietvloeren zijn er?

9 juli 2021 om 07:26 Partnercontent

Als je graag je woning een nieuwe look wilt geven dan kun je dit op veel verschillende manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe meubels kopen, maar het is ook mogelijk om dit te doen door de wanden te verven. Bovendien kun je een betonvloer laten leggen in je huis, wat nogal een grote ingreep is. Desondanks zal dit er wel prachtig uitzien. Dit is ook zeker het geval als je niet voor een betonvloer, maar juist voor een gietvloer kiest. Dit kan nog wel eens een moeilijke keuze opleveren aangezien er verschillende soorten resin art epoxyvloeren verkrijgbaar zijn. Onderstaand vind je daar een paar voorbeelden van. 

Beton gietvloer

Dat de betonvloer op het moment zeer populair is, zie je ook terug aan de diverse soorten gietvloeren waaruit je kunt kiezen. Er is namelijk een beton gietvloer ontwikkeld, wat echt van deze tijd is. Deze vloer heeft namelijk een robuuste look, waardoor het perfect past in een industrieel interieur. Dit is trouwens niet alleen het geval in een huis, maar ook in een kantoor of winkel bijvoorbeeld. Een gietvloer van beton heeft verscheidene voordelen. Zo is het bijvoorbeeld slijtvast, terwijl het ook naadloos gelegd wordt en een lange levensduur van minimaal 25 jaar heeft. 

PU gietvloer

Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een PU gietvloer, wat officieel een polyurethaan gietvloer heet. Dit wordt in bedrijfspanden al lang gebruikt, maar in woningen begint het eigenlijk pas net populair te worden. Net als alle andere gietvloeren wordt een PU gietvloer naadloos gelegd. Een groot pluspunt van dit type is dat het verkrijgbaar is in daadwerkelijk honderden kleuren. Hierdoor kun je het dus volledig aanpassen aan je eigen smaak en interieur. Bovendien kan een PU gietvloer gecombineerd worden met vloerverwarming, wat zal zorgen voor nog meer comfort in je huis of bedrijfspand. 

Epoxy gietvloer

Als je op zoek bent naar een zeer sterke vloer van kunststof dan is een epoxy gietvloer zeker een goede optie. Dit exemplaar is zowel vloeistofdicht als bestand tegen chemicaliën. Onder meer hierdoor is de epoxy gietvloer al jarenlang een zeer populaire vloer om gelegd te worden in industriële gebouwen. Daarnaast wordt het inmiddels ook al vaak geplaatst in huizen, wat met name komt vanwege de onderhoudsvriendelijkheid van een epoxy gietvloer. Ook dit materiaal heeft weer als voordeel dat het gemaakt kan worden in veel verschillende kleuren, net zoals de PU gietvloer dus. Bovendien is het opnieuw naadloos en slijtvast. 

UV gietvloer

Een UV gietvloer heeft een zeer bijzondere eigenschap: zijn UV bestendigheid. Zonlicht zal dus helemaal geen invloed hebben op deze gietvloer, zelfs niet op de laklaag. Hierdoor zal deze vloer niet verkleuren als de zon er constant op schijnt. Dit zorgt ervoor dat een UV gietvloer een uitstekende keuze is in een gebouw met een dak van glas bijvoorbeeld. Ook is deze vloer water- en vloeistofdicht, terwijl het opnieuw naadloos is. Ook is een UV gietvloer warmtegeleidend, dus het kan gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Het is bovendien onderhoudsvriendelijk, wat geldt voor alle gietvloeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie