Stadsgids Inge Vos met haar Amersfoortse producten
Stadsgids Inge Vos met haar Amersfoortse producten Amersfoortse Gidsen

Haal Amersfoort in huis deze winter

18 november 2022 om 13:48 Overig Deel je nieuws

Liefde voor de Keistad. Dat delen Harald en Inge van Amersfoortse Gidsen niet alleen tijdens de vele Tours die ze in de stad geven, maar ze komen het ook bij je thuis brengen! Inge tekende namelijk een Amersfoortse kalender voor 2023, kerstkaarten en zelfs een heus memoryspel. Samen met haar man Harald stapt ze komende weken op de fiets om deze in de hele stad te bezorgen.

Ieder vrij uurtje dat ze niet aan het gidsen was, bracht Inge de afgelopen maanden door in haar atelier. “Het is een heuse traditie geworden – dit is alweer de 6e kalender die we uitgeven,” vertelt ze. Met dit keer aquarellen van onder andere de Stier, de Bloemendalsestraat en de Drie Ringensteeg - twaalf tekeningen en mooie verhalen over Amersfoort. “En eentje van Hoogland, speciaal voor onze vaste fans uit het dorp!” 

Dit jaar zijn vooral de nieuwe setjes kerstkaarten van de Koppelpoort en de Hof met de Lieve Vrouwetoren populair. “Ik bestelde heel optimistisch 1000 kaarten met enveloppen, maar die waren binnen 5 dagen uitverkocht, dus daarvan moet ik snel een stapel bijbestellen.”

Voor een speciaal Keistad Memory werden nog eens 24 afbeeldingen gemaakt van de meest iconische plekken van de stad. “Het leek me leuk om een kaartspel te maken waarin elke Amersfoorter iets uit zijn eigen omgeving zou herkennen. Dus naast de binnenstad ook de vijver van Kattenbroek, landgoed Schothorst, Vathorst en de Viking. En dan maar kijken of je alle plekken herkent én kan onthouden waar ze ook alweer lagen tijdens het spel!”


Onthouden waar alles ligt, daar is het stel zelf inmiddels goed in geoefend. “We wonen in een klein huis en in december lijkt onze woonkamer wel een ontploft goederendepot,” lacht Harald, “met overal kalenders, kaarten, adreslijsten, etiketten, enveloppen, bordspellen, pionnen… Vorig jaar hebben we de laatste kalenders voor het nieuwe jaar nog bezorgd op oudejaarsdag. Maar we hebben hele lieve klanten – we kregen onderweg zelfs verse oliebollen toegestopt.”

De kalenders, kaarten en spellen zijn te bestellen via www.amersfoortsegidsen.nl/shop Daarnaast zijn ze ook te koop bij de VVV en boekhandel Veenendaal. 

Amersfoortse kalender, kerstkaarten en memory
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie