Stadsgids Inge Vos met Amersfoortse Kalender in het plantsoen
Stadsgids Inge Vos met Amersfoortse Kalender in het plantsoen Amersfoortse Gidsen

Amersfoort Kalender

3 oktober 2018 om 16:59 lokaal Deel je nieuws

Het hele jaar door wandelen ze in oranje gidsjassen door de binnenstad, maar binnenkort stappen ze op de fiets om de hele stad te doorkruisen: Harald en Inge van Amersfoortse Gidsen gaan namelijk hun nieuwe Amersfoort Kalenders voor 2019 bezorgen. Met voor elke maand een aquarel in sepia en leuke weetjes over onze stad.

Vorig jaar kwam stadsgids Inge Vos op het idee om van haar aquareltekeningen van de oude binnenstad een jaarkalender te maken. “We hadden een kleine oplage besteld, voor vrienden en bekenden, maar ze bleken niet aan te slepen! Ons kantoor leek in december wel een heus distributiecentrum, met honderden kalenders en overal enveloppen, adresstickers en bezorglijsten. We kregen zoveel positieve reacties, dat we al snel besloten voor 2019 opnieuw een kalender uit te brengen.”
Met 12 nieuwe afbeeldingen, maar ook met 12 nieuwe verhalen. “Als gidsen komen we in boeken, oude kranten en archieven vaak de meest bijzondere anekdotes tegen. Dus die verzamelen we voor bij de tekeningen, zodat je elke keer wat nieuws leert over je stad. Dat maakt onze kalender net even anders dan andere jaarkalenders.”

De kalenders zijn tot 20 oktober op voorinschrijving te bestellen voor € 10 per stuk via www.amersfoortsegidsen.nl/kalender ; daarna is de prijs € 12,50. Wie online bestelt en binnen Amersfoort woont, krijgt hem gratis thuisbezorgd door de gidsen zelf. Vanaf begin november liggen ze ook in de winkel en bij de VVV – kijk op de site voor de verkooppunten.

Tekening van deze plek in het plantsoen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie