Stadsgids Inge Vos toont haar Keistad Kwartet
Stadsgids Inge Vos toont haar Keistad Kwartet Amersfoortse Gidsen

Amersfoort krijgt eigen kwartetspel

7 april 2021 om 16:23 Lokaal Deel je nieuws

Hoe deel je als stadsgids je liefde voor de stad wanneer je geen stadswandelingen mag geven? Inge Vos van Amersfoortse Gidsen heeft er iets op gevonden - ze kroop deze winter achter de tekentafel en ontwierp het Keistad Kwartet.

Vierenveertig prachtige tekeningen van de stad, verdeeld over elf categorieën. “Monumenten, Torens, Kerken, maar ook Bekende Amersfoorters, Verdwenen Gebouwen en Buitenplaatsen,” somt Inge op, “met op elk kaartje informatie over de getekende locatie, want we willen iets van onze kennis over de stad blijven delen. Daarnaast heb ik 5 bonuskaartjes toegevoegd met extra spelregels. Trek je bijvoorbeeld de kaart 'Beeldenstorm', dan moeten alle spelers hun kerken en kloosters terug stoppen in de pot. Dat maakt het spannender!”

Binnenkort gaat het spel naar de drukker, zodat het begin mei beschikbaar is. Daarom is nu alvast de voorverkoop geopend. “Zo kunnen we vooraf inschatten hoeveel we er kunnen bestellen. In november lanceerden we een bordspel, Rondje Amersfoort, waarvan we er optimistisch 500 hadden besteld, maar dat was al heel snel uitverkocht!”

Het Keistad Kwartet kost € 9 en binnen Amersfoort betaal je bij bestelling voor 15 april geen verzendkosten. Daarnaast is er ook een donatie actie aan gekoppeld, waarmee je kwartetten kunt sponsoren voor Amersfoortse gezinnen die het minder breed hebben.

Meer informatie en bestellen via www.amersfoortsegidsen.nl/kwartet

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie