Stadsgids Inge Vos exposeert deze maand bij Boekhandel Veenendaal
Stadsgids Inge Vos exposeert deze maand bij Boekhandel Veenendaal Boekhandel Veenendaal

Stadsgids toont creatief talent

4 juli 2021 om 13:22 Lokaal Deel je nieuws

Normaal wandelt stadsgids Inge Vos in oranje jas met groepen door de stad, maar in de Coronatijd bracht zij haar dagen door in haar atelier. Het resultaat daarvan is deze maand te zien tijdens een expositie bij Boekhandel Veenendaal.

“Al zolang als ik me kan herinneren, was ik altijd in de weer met potloden en papier,” vertelt Inge. “Op mijn elfde tekende ik mijn eerste portretten en sinds een paar jaar maak ik elk jaar een Amersfoortse kalender, met aquarellen en bijpassende verhalen. “Daar moet je iets mee doen!” hoorde ik steevast, maar ik was altijd te druk met het gidsen. Dat komt later wel, dacht ik dan, als ik ooit niet meer de hele dag door de stad kan lopen.”

Dat moment kwam vorig jaar maart ineens veel eerder dan zij had verwacht – ‘ooit’ was ineens nu’ geworden. “Het afgelopen jaar heb ik me op Plan B gestort en ben fulltime illustrator geworden. Ik heb een Amersfoorts bordspel bedacht en gemaakt, waarvan er tot mijn verbijstering 8.000 (!) zijn verkocht, en van het Keistad Kwartet, met 44 afbeeldingen van de stad, gingen er inmiddels 1.000 over de toonbank.”

Expositie
Stuk voor stuk kunstwerken op zich, dus zo ontstond het idee om in de maand juli te exposeren bij Boekhandel Veenendaal. In deze kleine expositie zijn de originele tekeningen en miniaturen te zien van de spellen, plus een aantal aquarellen uit de eerdere kalenders. De nieuwe jaarkalender, voor 2022, is vanaf 7 juli hier ook verkrijgbaar.
“Ik vond het altijd al heel bijzonder dat ik als gids van mijn hobby mijn werk had kunnen maken en daar ga ik zodra het kan ook weer mee verder. Dat ik nu ineens van mijn tweede passie, tekenen, eveneens mijn werk heb kunnen maken, is fantastisch. Ik heb nu alleen één probleem: ik moet op zoek naar een nieuwe hobby.”

Boekhandel Veenendaal, Langestraat 33 in Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie