Van Ring naar Park opgenomen in coalitieakkoord

5 juli 2022 om 17:11 Overig Deel je nieuws

De transformatie van de bestaande Stadsring naar een groen, waterrijk Stadspark met een hooguit autoluw karakter, is in een stroomversnelling gekomen. De ideeën van Burgerinitiatief ‘Van Ring naar Park’ liften mee als belangrijk uitgangspunt in het nieuw op te stellen integrale mobiliteitsplan. Zo staat te lezen in het vrijdag 1 juli j.l. door de coalitiepartners ondertekende Coalitieakkoord. De Kopgroep van het Burgerinitiatief spreekt van een fantastisch resultaat en een historische ontwikkeling.  

Sinds twee jaar vraagt het Burgerinitiatief, samen met een grote groep ambassadeurs van burgers, ondernemers en politici, aandacht voor zijn ideeën voor een transformatie van de Stadsring. Transformatie van de bestaande, druk bereden verkeersader rond de historische binnenstad naar een Stadspark, dat uitnodigt tot ontmoeten, bewegen en verbinden, en dat aansluit bij de doelstellingen van een gezond en duurzaam Amersfoort. 

Burgerinitiatief ‘Van Ring naar Park’ is zeer verheugd, dat de ideeën door de coalitiepartners goed zijn ontvangen en als realistische uitgangspunten voor de toekomst zijn opgenomen in het Coalitieakkoord. 

Het Coalitieakkoord van de nieuwe coalitie van D66, Groen Links, Partij voor de Dieren, CDA en CU kan worden gekwalificeerd als progressief, sociaal en duurzaam en heeft samenwerking met burgers hoog in het vaandel staan. Het Burgerinitiatief kijkt dan ook met vertrouwen uit naar deze toekomstige samenwerking.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie