Druk verkeer op de Stadsring
Druk verkeer op de Stadsring Rodney Kersten (bovenste fotol)

Publieksmanifestatie ‘Naar een autoluwe Stadsring’ 4 november in koopgoot Amicitia, Amersfoort

12 oktober 2021 om 19:04 Lokaal Deel je nieuws

Burgerinitiatief ‘Van Ring naar Park’ organiseert op 4 november om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) de Publieksmanifestatie ‘ Naar een autoluwe Stadsring’. Gerenommeerde sprekers gaan in op de (wereldwijde) ontwikkelingen om de publieke ruimte weer terug te geven aan mens en dier en de positie van de auto terug te dringen. Een voorbeeld hiervan is Parijs, waar voor alle verkeer de snelheid is teruggebracht naar maximaal 30 km/uur, maar ook onze buurgemeente Utrecht, waar de Catharijnesingel weer in ere is hersteld. 
De Kopgroep van het initiatief bestaat uit professionals, die als betrokken burgers van onze stad, de Stadsring willen herinrichten ten gunste van de burgers, het klimaat, de biodiversiteit en de economie. Er komt meer ruimte voor groen en blauw voor koelte op warme dagen, voor ontmoetingen, rust en recreatie. De ruimte voor de auto wordt teruggebracht zonder de bereikbaarheid van onze mooie binnenstad te beperken. De Stadsring vormt dan geen barriere meer tussen de binnenstad en de zuidelijke wijken en het stationsgebied. Het stadscentrum wordt daarmee tevens voorbereid op de ontvangst van een groter publiek.
De plannen zijn al met groot enthousiasme ontvangen door de bewoners en ondernemers van de binnenstad, door bedrijven rondom de binnenstad en door de politiek. Op de Publieksmanifestatie willen de initiatiefnemers de andere burgers van Amersfoort bereiken.

Als je deze bijeenkomst wilt bijwonen dan meld je je aan via website ‘vanringnaarpark.nl’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie