Afbeelding
Karres en Brands

Herinrichting van Stationsplein kan doorgaan

27 mei 2020 om 13:41 Nieuwbouw

AMERSFOORT De herontwikkeling van het stationsgebied kan doorgaan. Dinsdag stelde de gemeenteraad de Gebiedsvisie Amersfoort Centraal vast.

De ambitie is een stationsgebied te creëren met een optimaal functionerende en veilige verkeerssituatie, voor fietsers en voetgangers in het bijzonder, schrijft de gemeente. ,,Een fijne verblijfsruimte met een makkelijke toegang tot de fietsenkelder, veel groen, en een gastvrije, levendige route van station naar de binnenstad."

Begin dit jaar is deze visie in de Ronde van de raad geweest en op verzoek van de Fietsersbond is er een second opinion uitgevoerd op het ontwerp van de fietsstromen. ,,De fietsroutes en fietsstromen in de visie zijn degelijk, veilig en goed onderbouwd. In de second opinion zijn aanbevelingen gedaan om het comfort voor fietsers verder te verbeteren, zoals voorsorteervakken op fietspaden en bredere aansluitingen op het Smallepad."

Gebouwen langs de looproute richting de stad moeten op de begane grond een aantrekkelijke inrichting krijgen. Zo moet er een meer levendig gebied met een prettige, uitnodigende route richting stad ontstaan. ,,De visie is de stip op de horizon. Deze kan nu verder worden uitgewerkt tot een plan. We doen dat op dezelfde manier als bij de totstandkoming van de visie, namelijk samen met belanghebbenden. Dit proces werken we binnenkort verder uit."

Op de route van en naar het station rijdt bus- en autoverkeer op dezelfde rijstrook. Hierdoor ontstaat ruimte voor bredere stoepen en terrassen, groen en water. Er moet ook veel ruimte voor fietsers en voetgangers ontstaan. En met meer voorzieningen op de begane grond van de gebouwen een aantrekkelijke route tussen station en binnenstad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie