,,Zien roken, doet roken. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee andere gemeenten inspireren om dit goede voorbeeld te volgen.", aldus wethouder Paffen-Zeenni.
,,Zien roken, doet roken. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee andere gemeenten inspireren om dit goede voorbeeld te volgen.", aldus wethouder Paffen-Zeenni. Gemeente Amersfoort

In Amersfoort zijn voortaan alle stationspleinen rookvrij

30 november 2022 om 19:31 Maatschappelijk

AMERSFOORT De stationspleinen in Amersfoort zijn vanaf woensdag rookvrije zones. Er zijn tegels geplaatst met het rookvrije logo op de pleinen rond de stations Amersfoort Centraal, Vathorst en Schothorst. Wethouder Micheline Paffen-Zeenni en de directeur van het Longfonds, Michael Rutgers veegden daarna samen met de jeugd het stationsplein schoon.

,,Fantastisch dat het stationsplein in Amersfoort vanaf vandaag rookvrij is”, zegt Rutgers. ,,Een mooie en belangrijke stap op weg naar een rookvrije generatie. Want elk jaar sterven er in ons land 20.000 mensen aan de gevolgen van roken. Gelukkig worden steeds meer plekken waar kinderen komen rookvrij. Zo beschermen we onze kinderen tegen de gevaren van (mee)roken en de verleiding om te gaan roken.”

Wethouder Paffen-Zeenni vult aan: ,,Zien roken, doet roken. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee andere gemeenten inspireren om dit goede voorbeeld te volgen. Alle NS stations en perrons zijn nu al twee jaar rookvrij, terwijl kinderen daar vroeger nog in de rook stonden. Straks kunnen we ons niet meer voorstellen dat er ooit gerookt is op stationspleinen in heel Nederland. Een verademing.”

De jeugd hielp een handje mee met het schoonvegen van het stationsplein.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie