Wethouder Buijtelaar met de stoeptegel.
Wethouder Buijtelaar met de stoeptegel. Gemeente Amersfoort

Bushaltes in Amersfoort worden rookvrije zones

Overig

AMERSFOORT Gemeente Amersfoort heeft samen met vervoeder Syntus Utrecht het initiatief genomen om alle bushaltes in de gemeente Amersfoort rookvrij te maken. Vanaf 25 november krijgt elke bushalte een blauwe stoeptegel van de Rookvrije Generatie om te laten zien dat het om een rookvrije zone is. 

Eén van de eerste tegels werd woensdag 2 december gelegd door Hans Buijtelaar, wethouder mobiliteit en luchtkwaliteit in Amersfoort. ,,Amersfoort onderneemt veel acties om de stad een schonere lucht te geven en rookvrij te krijgen voor de volgende generaties.” Zo zijn veel terreinen rondom bedrijven, scholen, sportvelden, speeltuinen en tevens het Stadhuisplein rookvrij. ,,Voor veel reizigers zorgt de rook voor overlast. Als er een groep mensen bij een halte staat en eentje ervan gaat roken, dan heeft de hele groep daar hinder van.”

KINDEREN De wethouder wilt ook het aantal momenten waarop kinderen anderen zien roken beperken tot een minimum en daarmee een rookvrije toekomst stimuleren. 

De stoeptegel is duidelijk herkenbaar: er staat een wit vinkje op met de tekst ‘op weg naar een rookvrije generatie’. De komende tijd worden alle bushaltes in Amersfoort voorzien van deze stoeptegel.

advertentie
advertentie