Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Rookvrije buitenzone bij Amerena eerste in serie

16 juli 2020 om 16:06 Zorg

AMERSFOORT Samen met partners, pachters, verenigingen wil de gemeente Amersfoort er voor zorgen dat ook de voorterreinen bij Amersfoortse zwembaden en sportlocaties rookvrij worden. ,,Wij sluiten ons aan bij de landelijke campagne ‘Rookvrije generatie’. Dus is de rookvrije zone herkenbaar aan strepen ‘Rookvrij’ en stoeptegels van ‘Rookvrije generatie’."

Wethouder Hans Buijtelaar heeft donderdag het startsein gegeven voor de uitrol van deze rookvrije buitenzones. Sportcomplex Amerena is de eerste in de rij. Samen met bedrijfsleider Johan Bellaar zijn de eerste stoeptegels gelegd en strepen gezet. Bellaar: ,,We krijgen erg positieve reacties op het rookvrij maken van het voorterrein van alle bezoekers en partners.”

Andere locaties volgen de komende tijd. Wethouder Hans Buijtelaar: ,,Schone lucht en een toekomst zonder tabaksverslaving: rookvrije zones bij de clubs en verenigingen zijn daarin grensverleggend. Veel accommodaties zijn al overstag en ik hoop dat er nog vele volgen."

Zien roken, doet roken, verklaart de gemeente in een persbericht: ,,Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers, instructeurs en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij voorterrein voorkomen we dit."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie