Afbeelding
Pixabay

Maatschappelijke partners streven naar een rookvrij Amersfoort

4 juni 2021 om 09:23 Maatschappelijk

AMERSFOORT ,,Een wereld waarin onze kinderen volledig rookvrij kunnen opgroeien is niet langer een ideaal. Die rookvrije wereld komt hoe dan ook steeds dichterbij”, schrijven onder meer Huisartsen Eemland, GGD Regio Utrecht. Met een serie van Stadsdialogen én concrete acties in de wijken willen verschillende maatschappelijke partners bijdragen aan een Rookvrij Amersfoort.

Op dinsdag 15 juni gaat de campagne van start met de interactieve online talkshow ‘Amersfoort Rookvrij’. ,,Geen saai webinar zoals zovele, maar een sprankelende talkshow, gepresenteerd door leefstijl influencer en huisarts Tamara de Weijer. Zij gaat in gesprek met artsen, vrijwilligers uit de wijken, verstokte en voormalig rokers en natuurlijk het publiek. Zo vertelt Michael Rutgers, (directeur Longfonds), over nut en noodzaak van rookvrij opgroeien. Annemarie Jongedijk, (Sportkoepel SRO) laat zien welke kansen er liggen voor meer rookvrije plekken en hoe je dat samen met buurtgenoten kunt realiseren. Huisarts Karel Bos, neemt bezoekers mee in de dagelijkse praktijk met persoonlijke ervaringen van verstokte (ex-)rokers en enthousiaste vrijwilligers uit de wijk.

De stadsdialogen ‘Amersfoort Rookvrij’ moeten het startpunt zijn voor verschillende wijkgerichte acties om stap voor stap, wijk voor wijk, Amersfoort Rookvrij te maken. Zo zijn er via de website AmersfoortRookvrij.nl verschillende ‘toolboxen’ te downloaden, is er informatie over activiteiten in de buurt en worden er samen met GGD, Huisartsen Eemland en wijkteams (online) spreekuren georganiseerd.

Rookvrij Amersfoort is een initiatief van Huisartsen Eemland, GGD Regio Utrecht en SDGHUB Nederland. Samen met het Longfonds, Zilveren Kruis, SRO en Gemeente Amersfoort gaan zij de komende maanden aan de slag om Amersfoort, stap voor stap, wijk voor wijk, Rookvrij te maken. Meer informatie en aanmelding hier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie