De straatnaam op de foto zal enige verwarring oproepen.
De straatnaam op de foto zal enige verwarring oproepen. Archief Eemland
In beeld

Amersfoort Toen en Nu: De Bosch Kemperlaan

12 februari 2022 om 08:30 Historie

AMERSFOORT Hoe veranderde onze stad de afgelopen jaren? Sloop en nieuwbouw gaat nooit ongemerkt voorbij, maar het beeld van toen verdwijnt toch snel van ieders netvlies en uit het geheugen. In samenwerking met Amersfoort Toen en Nu kijkt de redactie wekelijks even over de schouder.

Een primeur in deze rubriek: meer geparkeerde auto’s op de oude foto dan op de nieuwe. De straatnaam die onder de oude foto staat zal enige verwarring oproepen. We zien hier de Bosch Kemperlaan vanaf de Utrechtseweg op een zomerse dag in 1930. De straat werd aangelegd in 1902 en kreeg destijds de naam ‘Van Campenlaan’ mee. In 1914 wijzigde de naam naar Prinses Julianalaan en op 23 februari 1942 moest de naam op last van de Duitsers worden gewijzigd in De Bosch Kemperlaan. Op de hoek met de Utrechtseweg opende rond 1890 Hotel Pension Rustoord, het meest linker gebouw op de foto. Het hotel deed goede zaken en in 1906 werd het gebouw meer dan verdubbeld met de bouw van een grote aanbouw. In 1972 hield het hotel op te bestaan en in 1991 werd het gebouw gesloopt.
Ziet u graag een keer uw straat of oude foto in deze rubriek? U kunt verzoeken of oude foto’s mailen naar: info@amersfoorttoenennu.nl..


 In 1914 wijzigde de naam naar Prinses Julianalaan en op 23 februari 1942 moest de naam op last van de Duitsers worden gewijzigd in De Bosch Kemperlaan. (Foto: David de Vries)

Meer oude foto’s zijn te vinden op het Instagramaccount Amersfoorttoenennu. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie