Joop de Keijzer is columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester.
Joop de Keijzer is columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester. Rinus van Denderen
Column

Man, man wat ben ik druk!

28 september 2022 om 10:15 Column

Als ik vorige week op de Kwekersweg naar het brugwachtershuisje fiets komt een blauwe personenauto naast me rijden en gaat het raampje aan de passagierskant omlaag. Zie het guitige koppie van SP raadslid Hugo Kruyt die roept dat ze maandag, samen met Amersfoort Voor Vrijheid een referendum gaan houden over het nieuwe stadhuis dat weer een hoofdpijndossier dreigt te worden. ,,Kijk maar wat je ermee kunt, we zijn dinsdag op de raadsvergadering”, zegt hij en rijdt verder. 

Dit soort informatie, suggesties, tips of weetjes krijgt uw stukkiesschrijver, heb zojuist de spruitjes schoongemaakt, als BBA’er (Beetje Bekende Amersfoorter) regelmatig te horen. Maar ook als filmpjesproducent, samen met maatje Peter Heuts die de camera hanteert, hebben we in Amersfoort en Leusden al een beetje bekendheid opgebouwd. 

Zit ik met mijn broer in Stadsbrouwerij De Drie Ringen een biertje te drinken komt mijn grote vriend makelaar Jan-Willem van Lieshout even bij ons staan en vraagt of het een leuk idee is om iets te schijven over de wedstrijd ketelpoetsen hier in de brouwerij. De familie Korthals Altes doet voor de laatste keer mee en inmiddels heeft zich ook een team gemeld met alleen maar dames. Dat laatste leek Jan Willem wel aardig om aandacht aan te besteden. Ook oud bierbrouwer Onno Kleefkens stuurde een mailtje met de uitnodiging om zijn boekpresentatie bij te wonen. Het schitterende boek over de Phoenix brouwerij ligt vanaf de eerste week van oktober in de winkels. 

In het café van theater De Lieve Vrouw vraagt de altijd vrolijke bedrijfsleider Sietse of ik het leuk vind om even een kijkje te nemen in de vernieuwde film- en theaterzaal. Ziet er schitterend uit en je kunt nu ook zo’n fraaie theaterstoel adopteren. Had ik ook over kunnen schrijven. 

Worstelen in poppodium Fluor was een optie, een minuut lang op een boksbal stoten bij Boks Academie Amersfoort is ook een leuk onderwerp. Als oud-ondernemer Emil Scheerder me mailt of we misschien tijd hebben om een optreden in Zorgresidence Het Seminarie te filmen zitten Peter en ik weer in dubio.

Kunstexpositie ‘Vreemde Gasten’ op tientallen locatie in de binnenstad is ook best de moeite waard om een keer een impressie van te maken. Maar als ik hoor dat de Nederlandse jazz zangeres Greetje Kauffeld! gaat optreden in het Seminarie zitten we toch in een spagaat. Moet heel ver terug in de tijd. De tijd van Corrie Brokken, Louis van Dijk, Pia Beck, Teddy Scholten en Rits Reys. Toch is het uniek dat Greetje Kauffeld weer gaat optreden. 

Er is echter een afspraak waar alles voor moet wijken. Die middag blijft mijn agenda leeg. Dat is het afsluitende brugwachtersoverleg. Samen met de gezellige collega’s van Markt & Haven sluiten we het vaarseizoen 2022 af met, daar is ie weer, een BBB’tje (Bier/Bitterbal/Borrelnoot).
Maar de schaal met andere vette ‘foute’ snacks komt zeker op tafel!

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie