Joop de Keijzer columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester.
Joop de Keijzer columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester. Rinus van Denderen
Column

Verlanglijstje

1 december 2021 om 10:30 Column

Uw stukkiesschrijver, warme appelflappen wellusteling, heeft voor Sinterklaas een lijstje gemaakt met zaken die hij graag vervuld wil zien maar realiseert zich terdege dat niet alles ingewilligd gaat worden en/of haalbaar is. Doe toch een poging, wie weet wat die lieve Sint voor mij/ons kan betekenen. 

Bovenaan mijn lijstje staat natuurlijk een gezonde prostaat. De Goed Heiligman is echter geen medicus dus dat zal heel moeilijk worden. Op plaats 2 vraag ik of hij kan zorgen dat Ljowa Shabazyan met zijn familie in Amersfoort mag blijven wonen, niet wordt uitgezet naar Armenië. Op 3 staat de wens dat hij een heel leger verpleegpieten naar het Meander Medisch Centrum stuurt om de andere verpleegkundigen te ontlasten of bij te staan want ze lopen door de oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames al weken op hun tandvlees, willen heel graag afgelost worden om thuis even op adem te komen. Thuishulppieten zijn overigens ook van harte welkom.

Vraag ook aan Sint om twee jutezakken klaar te zetten om die sneue zielenpieten in te stoppen die bij ‘Corazon’ de kerstversiering van de gevel hebben gejat en bij ‘Lunch & Borrel’ een verlicht kerstboompje meenamen. Jammer dat de roe is afgeschaft anders had lijfstraffenpiet een corrigerend tikje uitgedeeld. 

Op het lijstje staat ook dat Sint een paar deskundige cijfertjespieten naar het Amersfoortse stadhuis stuurt om uit rekenen wat het nieuwe stadhuis hooguit mag kosten zodat onze gemeenteraad over een paar jaar niet weer wordt geconfronteerd met enorme kostenoverschrijdingen. Ondertussen kijken de ‘let op de belastingcentjespieten’ naar dat rondwegdebacle en hoogbouwpieten gaan nauwkeurig projectontwikkelaar en woningcorporatie op de vingers kijken. 

Had ook gevraagd of Stadsbrouwerij De Drie Ringen nou eindelijk open mocht. Dat is van mijn lijstje geschrapt want de vergunningenpiet heeft inmiddels het zo vurig gewenste formulier naar de brouwerij opgestuurd. Uw biertjespiet heeft samen met camerapietje Peter, eigenaar Theo, zijn eega Anna, en directeur Toon met een goed glas geproost op de toekomst. Moest helaas om 17.00 uur snel zijn voorlopig laatste teugje nemen van dat heerlijke bockbiertje. Vraag ook aan Sint om 2 lintjes want die wil ik opspelden bij topcabaretiers Daniël Arends en Peter Pannekoek voor hun onvergetelijke optredens in theater Flint.

Lieve lezers, ga bij Daniël nooit op de eerste rij zitten want zijn interactie met jullie is ongeëvenaard en bij Peters extra voorstelling van zijn Oudejaarsconference heb ik nog buikkrampen van het lachen. Druk vanaf nu nooit meer op het knopje bij het oversteken en krijg bij het zien van opgespoten dameslippen visioenen over koikarpers! Allemaal kijken naar die weergaloze humorist! 

Als laatste staat op m’n lijstje een nieuwe collega brugwachter (M/V) want collega Kees is gestopt.
Alvast héél erg bedankt Sinterklaas, en een fijne verjaardag!  

Joop de Knuffelpiet

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie