Joop de Keijzer columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester.
Joop de Keijzer columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester. Rinus van Denderen
Column

Dank, Sinterklaasje, Dank!

8 december 2021 om 11:00 Column

In de stromende regen fiets ik naar het Meander Medisch Centrum waar ik een afspraak heb om bloed te laten prikken. Bij de hoofdingang hangt troosteloos een verregend spandoek. Lees de tekst ‘Jullie zijn onze booster!’ Prachtig eerbetoon aan, en hart onder de riem voor, al die verpleegkundigen. Met mondkapje meld ik me bij de balie. Als nr. 746 op de display verschijnt loop ik naar mijn plekje waar prikpietje Beatrijs zich verontschuldigt dat ik een momentje moest wachten, het is razend druk. Neem het haar absoluut niet kwalijk. Na het prikje kort gesprekje met de lieve schat die, net als zoveel andere verpleegkundigen, toe is aan wat rust. Hoop voor haar dat ze er even tussenuit kan voor een paar dagen om het hoofd leeg te maken en bij te slapen. 


Dan is het vol spanning nerveus afwachten wat de uitslag wordt. Tijdens het tikken van dit stukkie belt hulpsint uroloog Tom Arends met de volgende fantastische mededeling; ‘Goed nieuws, je PSA (Prostaat Specifiek Antigeen) is van 94 gedaald naar 6,4!, een prachtig resultaat’. ‘We gaan door met deze succesvolle behandeling, over drie maanden neem ik weer contact met je op’. Daarna belt hulpsint oncoloog Geert Cirkel ook met goed nieuws. ‘Uit het bloedonderzoek is gebleken dat je bloedwaarden die van een gezonde vent zijn!’ Mijn onderlip trilt hevig, hoor mevrouw De Keijzer uitzinnig gillen. Hadden Tom en Geert voor me gestaan dan waren ze doodgeknuffeld door uw stukkiesschrijver, tevens blij ei, en zijn wederhelft. Een mooier Sinterklaasgeschenk bestaat er even niet.


Maar voor dit alles bekend werd had Sint op zijn verjaardag nog wat kleine surprises in m’n schoen gedaan. Van de ouders van buurvrouw Baukje kreeg ik potje honing met versje, ‘Voor zijn leuke stukkies krijgt hij als beloning een heerlijk potje eigengemaakte honing’. Volgens visboer Evert de Graaf was ik het hele jaar braaf. Moet dat ook volgend jaar weer doen dus kreeg ik een bak lasagne in mijn schoen, van zijn vrouw een dikke zoen. Een andere verrassing was een doosje met drie biertjes. De Kwartierbrouwers waren ook aan het rijmen geslagen. ‘Gelukkig is onze Joop geen lid van de blauwe knoop’. ‘Hij schrijft stukkies in de krant want schrijven en drinken gaan hand in hand’. Een poëtisch meesterwerkje van deze brouwpietjes uit het Soesterkwartier. Van raadslid Rob Smulders kreeg ik een grote zak pompoenzaad, is hartstikke goed voor je prostaat.

Sint heeft in ons mooie landje weer staan pronken, gelukkig is zijn stoomboot niet gezonken. Wat ben ik die oude wijze bisschop dankbaar voor alles wat hij mij/ons heeft geschonken, daar hebben we samen uitbundig op gedronken! Nog 17 nachten dan kunnen we de kerstman alweer verwachten. Gaat het een eetfestijn worden met volle borden, worden het witte kersdagen of komen er regenbuien en windvlagen. Wij hebben echter geluk, onze kerst kan nu al niet meer stuk!


Joop de Keijzer  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie