Joop de Keijzer columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester.
Joop de Keijzer columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester. Rinus van Denderen
Column

Slecht nieuws (2)

27 oktober 2021 om 10:15 Column

Was eigenlijk van plan om het bij die ene column over mijn gammele prostaat te laten. Vorige week beschreef ik namelijk hoe mijn wereld binnen twee maanden volledig op zijn kop stond na dit dramatische nieuws.

Behandelingstraject met bestralingen en onderzoeken in UMC Utrecht en Meander Medisch Centrum heb ik met jullie gedeeld. Vond men dapper dat ik er zo openlijk over schreef. Het stukkie heeft echter zoveel losgemaakt bij de lezers en daarbuiten dat ik er nog één keer op terugkom.

Wat een steunbetuigingen heb ik mogen ontvangen. Via mail, vaste lijn, mobieltje, app berichtjes, op straat, lieve tekstjes op kaartjes, zelfs aan huis leefden (buurt)bewoners enorm met me (ons) mee. Redactieleden van De Stad Amersfoort en Amersfoortse Courant staken mij een hart onder de riem, uit het stadhuis lieve appjes met hartjes. (Oud) columnisten reageerden met troostende stukjes evenals Stadsbrouwerij De 3 Ringen. Raadsleden reageren met bemoedigende appjes, er was zelfs een oud raadslid dat mij belde om te vertellen dat hij hetzelfde traject heeft doorlopen, weet dus wat ik doormaak. Mocht ik erover willen praten was ik van harte welkom in Hoogland, er stond natuurlijk iets schuimends koud!   

Wildvreemde mensen spreken me aan op straat, wensen me sterkte. Vriendinnetjes uit lang vervlogen tijden, toen ik nog een superprostaat had, sturen smileys met duimpjes, denken aan me! Er wordt voor mij gebeden, getrommeld en kaarsjes opgestoken. Dit alles liet mij niet onberoerd. Bij een zonnige kaart met een muziekje van Monty Pythons ‘Always Look On The Bright Side Of Life’, trilde de Keijzerlijke onderlip. Een vriendin van mevrouw De Keijzer stuurde een kaart met opbeurende tekst. Haar man heeft hetzelfde meegemaakt, is er gelukkig nog, inmiddels 80! Voor mij was dit alles al overrompelend en hartverwarmend. Toen moest echter die tsunami aan schouderklopjes, knuffels en aardige opkikkertjes nog komen. 

Samen met cameramaatje Peter gingen we afgelopen zaterdag een impressie maken van het 25 jarig jubileum van de Waterlijn. Als ik mij onder de ruim 125 vrijwilligers begeef weet ik niet wat me overkomt. Nooit geweten dat er zoveel lotgenoten rondliepen met net zo’n krakkemikkige prostaat. Schijnt een ouwe mannenkwaal te zijn dus was ik op de juiste plek om alle verhalen aan te horen daar onder de Lieve Vrouwetoren. Bij thuiskomst stond er tot mijn stomme verbazing een kistje mandarijnen voor de deur met ‘Sterkte’ op het kaartje. Er is zelfs een lezeres die belt om te zeggen dat mijn humor gelukkig niet is weg bestraald!

Héél veel dank, lieve mensen, kijk niet weg als u ons ziet fietsen. Spreek mij aan of groet spontaan met een beterschapswens. Laten we het glas heffen op ons aller gezondheid, vooruitkijken, optimist blijven, vertrouwen op deskundige doctoren die het beste met ons voorhebben.
Lieve lezers, woensdag weer een ‘Leuk Stukkie’!

 
Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie