Joop de Keijzer columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester
Joop de Keijzer columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester Foto: Rinus van Denderen
Column

Wat een week!

13 oktober 2021 om 11:15 Column

Mijn afgelopen week zat vol met boosheid, ongeloof en enthousiasme. Boosheid omdat de Amersfoortse bierbrouwers 25% accijnsverhoging voor hun kiezen krijgen. Lieve lezers, blijf ze steunen die toch al kwetsbare brouwers uit onze Keistad. Koop de zinnenprikkelende speciaalbieren van Rock City Brewing, vergeet Stadsbrouwerij De Drie Ringen niet met zijn zalige bockbier en stadsbiertje, vergeet ook Soesterkwartierbier niet. Die hebben nu ‘Gouwe’ gebrouwen, met een vleugje Franse dessertwijn. Dit gelimiteerde brouwsel is er een om rustig van te genieten. Niet onderschatten want hij is met 9,9% alcohol een zware jongen! Kijk in bierwinkel Hop eens naar biertjes van Louis Loyal en Oerbron, je slokdarm maakt een sprongetje, je huig explodeert bij al dit lekkers.

Ongeloof nadat ik hoorde dat horecatopper Kitty van Westerlaak na één week het Meander Medisch Centrum al weer heeft verlaten. Als uw stukkiesschrijver, heeft Vocking leverworst herontdekt, dat schitterende bluesfestival ‘Flirting With The Blues’ in Flint bezoekt was het daar aanwezige groepje Hooglanders er als de kippen bij om mij op de hoogte te stellen van dit kortstondige avontuur van barkeepster/gastvrouw Kitty. Binnen twee minuten werd het ‘wereldnieuws’ uit Hoogland wel vijf keer in mijn oor getetterd, Kitty is serviceassistente af.

Ongeloof ook over het nieuwe stadhuis dat ‘slechts’ 25 miljoen duurder uitpakt maar waarom verbaast mij dat niet meer? Het is in het verleden al zo vaak voorgekomen dus zal de gemeenteraad er ook dit keer wel weer tandenknarsend mee akkoord gaan.

Dan was er zaterdag ook nog een uitgelaten stukkiesschrijver, met gehoorschade, in theater Flint waar de blues eindelijk weer eens het theaterdak eraf blies. Het kon/mocht weer, een volle bak met meebrullende blues liefhebbers die dansten, zongen, foto’s en filmpjes maakten. Veel grijs met hier en daar een dertiger en veertiger die genoten van het trio Tineke Schoemaker & Johnny Laporte met zoon Julian. Zij treden nog steeds veel op als bluesband ‘Barrelhouse’. Emily H. en haar vierman koppige begeleidingsband traden als tweede act op, maakten de hoge verwachtingen meer dan waar.

De absolute topper zaterdagavond was echter toch wel ‘King Of The World’. Met de dakreparatie, schat ik, zijn ze nog weken bezig want het ging er na een kwartier al helemaal af! Noem speciaal hun gitarist Stef Delbaere want die was van de buitencategorie op zijn Fender Telecaster waarmee hij zo opging in zijn solopartijen dat ik dacht dat hij ging opstijgen. Dat had overigens makkelijk gekund want het dak was er toen toch al af. Het uitzinnige publiek stond op tafels, banken en stoelen, was door het dolle heen. Er werd gedanst, uitgebreid luchtgitaar gespeeld, geschuifeld en een beetje gedronken. Zelfs een ouwe bluesveteraan met rollator vergat soms bijna dat hij het hulpmiddel bij zich had!

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie