Blocbirds van Paul & Albert
Blocbirds van Paul & Albert Aad Hoogendoorn

Tentoonstelling over dieren in Mondriaanhuis ter ere van jubileum DierenPark Amersfoort

23 januari 2023 om 16:00 Activiteiten

AMERSFOORT In 2023 bestaat DierenPark Amersfoort 75 jaar. Naar aanleiding van dit jubileum haken drie musea in Amersfoort aan met een tentoonstelling waarin het dier centraal staat. Het Mondriaanhuis bijt 10 maart het spits af met de expositie ‘Vogels en Vissen – De kunst van het weglaten’. Het Mondriaanhuis maakte voor de tentoonstelling een selectie van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers die via ‘abstraheren’ zochten naar de essentie van hun onderwerp. 

Vanaf 10 maart 2023 toont het Mondriaanhuis Blocbirds van Paul & Albert (voorheen bekend als Studio 212 Fahrenheit), een duo dat zich beweegt op het snijvlak van kunst en design. Blocbirds is een prijswinnende serie waarbij 25 vogels zijn teruggebracht tot abstracte grafische composities. Het fascinerende is dat in deze grafische verschijningsvorm de vogels nog steeds te herkennen zijn. Het Mondriaanhuis selecteerde daarnaast werken van Albert van Loon. De uit Zeist afkomstige kunstenaar onderzocht een tijdlang onder de titel Go with the flow het wezen van een school vissen. Hélène Min ten slotte, gebruikte voor haar abstracte sculpturen de echte huid van vissen. In het verwerken van de natte vissenhuiden ervaart zij het directe contact met het element waarin de vissen leven, de onmetelijke zeeën, in een volmaakt evenwicht. 

Drie Amersfoortse musea, Kunsthal KAdE, Museum Flehite en het Mondriaanhuis, vieren het jubileum van DierenPark Amersfoort mee met drie exposities waarin het dier centraal staat. Daarbij wordt ook samengewerkt met het dierenpark.
De dierenexpositie in Kunsthal KAdE is te zien vanaf 2 juni 2023. In Museum Flehite is vanaf 8 juli een familietentoonstelling over dit onderwerp. Ook zal het Dierenpark diverse jubileumactiviteiten organiseren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie