Afbeelding
Mondriaanhuis

Familietentoonstelling in het Mondriaanhuis

20 juni 2022 om 16:00 Kunst

AMERSFOORT De familietentoonstelling ‘Op zoek naar de toekomst’ is vanaf 26 juni in het Mondriaanhuis in Amersfoort te zien. De expositie met doe-opdrachten voor kinderen is gebaseerd op het prentenboek Keepvogel en Kijkvogel – In het spoor van Mondriaan van Wouter van Reek. 

Familietentoonstelling ‘Op zoek naar de toekomst’ probeert jong en oud aan het denken te zetten over nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht.
Naast een kleurrijke presentatie van tekeningen uit het boek geeft de expositie met schetsen en storyboards een kijkje achter de schermen bij het ontstaan van de figuur Kijkvogel en de werkwijze van Wouter van Reek.

De tentoonstelling is letterlijk voor groot en klein. Er zijn prenten op ooghoogte van volwassenen te zien, maar andere tekeningen hangen op ooghoogte van kinderen. Op deze manier kan iedereen alles goed bekijken. Voor kinderen is er tevens een speurtocht met doe-blad waarmee ze op een speelse manier worden uitgedaagd om goed te kijken en hun verbeeldingskracht te gebruiken.

WOUTER VAN REEK Animatiefilmer en kinderboekenschrijver Wouter van Reek studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Hij maakte onder andere animatiefilms voor Sesamstraat en Villa Achterwerk. Voor Keepvogel en Kijkvogel - In het spoor van Mondriaan ontving Van Reek de Zilveren Griffel en De Vlag en Wimpel. In dit prentenboek zijn zowel Mondriaans vroege landschappen als de latere abstracte composities terug te vinden, als decor voor de zoektocht naar de toekomst.

‘Op zoek naar de toekomst’ is te zien van 26 juni tot en met 28 augustus. De expositie maakt onderdeel uit van Mondriaan 150, een programma ter gelegenheid van het 150e geboortejaar van Piet Mondriaan. Bij de expositie organiseert het Mondriaanhuis diverse familie- en kinderactiviteiten. Het actuele aanbod is te vinden op de website van het museum.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie