Femke Bol afgelopen maart in Istanboel voor het EK Atletiek.
Femke Bol afgelopen maart in Istanboel voor het EK Atletiek. Epa/tolga Bozoglu

Van Gent Finaleweken: Bol loopt weer toptijd 400 horden in Diamond League

3 juni 2023 om 08:59 Atletiek

AMERSFOORT Vrijdagavond heeft Atlete Femke Bol haar status op de 400 meter horden in de Diamond League behouden.

De Amersfoortse won met overmacht de wedstrijd in Florence in een tijd van 52,43 seconden, de beste wereldjaarprestatie. Daarmee bleef ze vier tienden boven haar Nederlands record van 52,03.

CONCURRENTIE

Bol ging hard van start en ze liep met lange passen weg van de concurrentie. De Amerikaanse Shamier Little finishte als tweede op gepaste afstand in 53,38. Haar landgenote Anna Hall, die vorig weekeinde nog de zevenkamp won in Götzis, eindigde als derde in 54,42.

VERWACHTINGEN VOLDAAN

Bol opende vorige week zaterdag haar seizoen in Oordegem met een tijd van 53,12. Ze is blij over haar overwinning in Florence. ,,Een geweldig resultaat. De race voldeed aan al mijn verwachtingen”, zei de 23-jarige Amersfoortse kort na de race. Het was haar veertiende zege op rij op de 400 horden in de Diamond League. ,,Ik heb mijn ritme tussen de horden veranderd; ik maak minder passen en ben nog steeds heel snel.”

FBK GAMES

Bol komt zondag alweer in actie, op de FBK Games in Hengelo. Daar loopt ze de 400 meter vlak, het onderdeel waarop ze in februari het 41 jaar oude wereldrecord indoor verbeterde met een tijd van 49,26 seconden. Ze herhaalde in Florence dat haar hoofddoel voor dit jaar de wereldtitel op de 400 horden is. ,,Ik heb nog geen WK-goud en dit jaar heb ik de kans”, aldus Bol, die brons won op de Spelen van Tokio en zilver op de WK vorig jaar in Eugene.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie